Какво преживяваме, преди да дойде смъртта

Смъртта е занимание самотно, както беше казал г-н Бредбъри. Въпреки това има много хора, които искат да опишат този процес по най-добрия възможен начин. Ще откриете преживяването в книги, филми и дори конспирации за последния естествен процес в края на живота. Химиците най-накрая могат да представят много близък пример до това, което ни се случва само мигове, преди да дойде онази личност с косата, използвайки всички филми на ужаси като пример. 

1. Страх

Това е процесът, който активира всички нервни клетки в тялото, сигнализирайки, че наближава опасност. Второстепенната функция е да събуди всички човешки защити, поддържайки нивото на безопасност. Таламусът е онази част в междинния мозък, която отговаря за този процес. След като тялото се активира, човек е готов да се отбранява или направо да бяга. Това е наследството, което сме получили от прародителите си, които дълго време са търсели убежище от хищници и други заплахи. По време на този процес, тялото отделя огромно количество адреналин и вкарва глюкоза в кръвта ни. 

2. Крещене

Във всеки филм на ужасите има една жертва, която не спира да крещи с пълно гърло, докато човекът с моторния трион я разфасова. Виковете не могат да помогнат особено на жертвата, но се смята, че това може да е много първична форма, която да наклони везната във ваша полза. Виковете са инстинкт, който в основата си успява да действа еднакво и на останалите в социалната група. Виковете окуражават останалите да бъдат безстрашни и да реагират правилно на ситуацията. Предполагаме, че това е закодирано зад термина "Вик за помощ". 

3. Болка

Не всички могат да избягат от лудите хора - някои се превръщат в жертви. Когато човек изпитва болка, тя се предава чрез специални неврони наречени носисептори, които изпращат сигнал до мозъка. Тралумусът се опитва да предотврати повтарянето й, без значение каква ще е цената. 

4. Смърт

Дори и след клинична смърт, мозъкът продължава да работи за известно време. Скорошни изследвания показват, че в този момент се проявяват някакви симптоми на съзнание, но те са много кратки. Все още се водят сериoзни дебати каква е причината да се случва точно тази аномалия. 

5. След това

Можете да откриете много изповеди на хората, които по един или друг начин са се озовали до смъртта. В резултат на това можете да откриете хора, които разказват за своите преживявания. Смъртта е описвана като дълъг и спокоен сън без никакви сънища, както и като огромна стена с бяла светлина, която се разширява в двата края и продължава да свети толкова силно, че никой не може да види къде свършва. Разказвачите и в двата случая споделят, че на финала се събудили в болничното легло. Можете да прочетете още много по темата в Reddit. 

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари

Все още няма коментари!