Какво разказва Джунейт Вахид за международните финансови пазари

Джунейт Вахид е професионален трейдър на международните финансови пазари. За четири години той се е доказал не само като добър трейдър със средномесечна доходност от 30%, но и като добър лектор. Той не се притеснява да сподели своя успех и да разкрие тайните си пред всички, които желаят да получават минимум 10% доходност на месец и дори до 100% възвръщаемост само са седмица: 

1. От колко време се занимавате с финансова търговия?

Занимавам се с търговия на финансовите пазари от 4 години.

2. Как определяте опита си във финансовата търговия до момента (процент възвръщаемост)?

За 4 години достигнах много цели, които си бях поставил в началото. Достигнах и някои от моите мечти в личен план благодарение на това, че се развих добре на пазарите.

За проценти възвръщаемост е рано да се говори. До скоро тествахме различни неща, променяхме плановете и стратегиите си. Достигали сме много големи успехи като над 100% успеваемост за седмица, както и доста по-малка като 5%-10% на месец. Но ако трябва да говоря за месечна цел, целта ми е разделена на 3. Първа цел - 20%, ако достигна 20% на месец се целя в следващата цел - 30%, като максималният риск, който поемам е 50% от печалбата. Ако нещата вървят по план достигам 30%. А ако се объркат, което е съвсем нормално в този бизнес, приключвам с 10% на месец.

3. Какви инструменти предпочитате да търгувате и какъв стил на търговия използвате най-често?

Инструментите, които предпочитам да търгувам: валутни двойки, метали (злато, сребро), петрол, индекса S&P 500 (изтеглете платформата за търговия MetaTrader 4).

Увеличавам вероятността за печалба като винаги следвам тенденцията. Психологията на пазарите е изразена в графиката и благодарение на цената мога да видя кой контролира пазара в момента - биковете или мечките. Намирам къде има най-високо търсене и най-високо предлагане и така гледам да се адаптирам там където влизат и излизат "Умните пари". Прекарвам 20% от времето си в търсене на добра позиция. Добра позиция за мен е единствено и само, ако очакваната възвръщаемост е минимум два пъти по-голяма от потенциалния риск. С други думи търся съотношение минимум 1:2 Риск/Възвръщаемост, казвам минимум и гледам да не позволявам моят минимум да бъде и моят максимум. 30% от времето си прекарвам в пресмятане на обемите, с които да отворя позиция. А останалите 50% от времето работя върху себе си, отделям време за медитация, чета книги и посещавам различни семинари, това помага да намаля емоциите си, да съм в хармония със себе си. Така загубите не ми влияят негативно, научавам се да ги приемам, като знам, че това е част от играта. Анализирам загубите си и винаги виждам причината защо съм изгубил и си я записвам. Така смятам, че мозъкът ми работи много по-добре и анализира ситуациите много по-добре.

4. Защо избрахте Admiral Markets за Ваш брокер?

Преди да избера Адмирал Маркетс за мой брокер, аз търгувах в различни брокери. Имам опит както с чужди, така и с български брокери. Както се казва: "Видях какво ли не". Минах през грешката да търся най-добри условия като спред, най-добро изпълнение на поръчки и т.н. Но в последствие разбрах, че за да съм успешен в дългосрочен план трябва да работя с наистина добър брокер, който да ми оказва подкрепа по всяко време. За мен едно от най-важните неща е брокерът да е регулиран от КФН, т.е. да е лицензиран в държавата, в която оперира. Да има ДОБРИ условия, а не "перфектни". Невъзможно ниските спредове, "перфектните" изпълнения на поръчки са като безкрайните "розови сериали". Адмирал Маркетс е лицензиран брокер в държавите, в които оперира. Привлече ме невероятно добрият съпорт. И да, това е едно от най-важните неща за определяне на добър брокер - добрият съпорт на клиентите.

5. Бихте ли споделил тайните на Вашия успех с останалите трейдъри?

Разбира се. Моята тайна за успех е непрестанното желание за учение и самоусъвършенстване. За да сме успешни във финансовите пазари трябва да сме дисциплинирани, да имаме ясни цели. Хаотичната търговия е 100% загуба на време и пари. Тайната на успеха е да имаме ясни цели и план за постигането им. Ако ме питате коя стратегия е най-добра, ще ви отговоря -Психология на пазарите. Ако не знаем защо дадено движение се с случило или се случва, а искаме да отворим позиция само защото някой индикатор така казва - това е лоша стратегия. Често срещам статистика, която гласи, че 95% от трейдърите губят (аз не съм съгласен с това), но да приемем че е така, една от големите причини за това е, че трейдърите нямат план или лесно се отказват при няколко поражения.

В най-скоро време ще е готов и моят сайт, в който ще споделим успеха си с всички, които желаят да се учат и развират в тази област. Ще споделям моите анализи и идеи за търговия он-лайн, ще споделя и стратегиите, които използвам, за да анализирам пазарите.

Предупреждение за риск: Търговията с валути или договори за разлика с маржин носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Има вероятност да изгубите всички инвестирани средства. Следователно не трябва да инвестиране или да рискувате повече, отколкото сте склонни да загубите. Трябва да се уверите, че разбирате риска при търговията преди да използвате услугите на Admiral Markets UK Ltd. Регистрационният номер на Admiral Markets в Комисията за финансов надзор: FRN 595450

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари

Все още няма коментари!