Какво се случва в Star Wars

Историята между новата и старата трилогия на Star Wars е доста дълга и определено може да бъде вместена между всички части. Имайки предвид колко още може да се развие историята, запознайте се с липсващото звено, което виси някъде във вселената на франчайза:

Принцеса Лея и Хан Соло се женят и то малко след унищожаването на последната звезда на смъртта, както и след падането на империята. Всичко се случва на малка церемония на Ендор и Хан добавя галера на сокола. Макар и в новата част да се говори само за Бен Соло, фамилията има три деца на име Джиана, Джейсън и Анакин. 

Палпатин също не се отказва от властта и след като я губи, автоматично се активира план за унищожаването на империята и на бунтовниците. Историята на BattleFront II разкрива точно това. Операция Cinder има за цел да активира ключ, който да запази властта в империята и евентуално да я възроди. Сателити над планети като Набу имат за цел да активират електрическа буря, която да заличи живота на всички. 

Новата република се възражда с помощта на бунтовниците, които вече няма защо да се крият, а могат само да възродят вселената отново. Освен политика, бунтовниците се занимават и с бързо привличане на съюзници и засилването на военната мощ, ако някой друг император реши да задвижи схемата. Малко след падането на императора се отприщва и гражданска война и битката прераства в по-глобален проблем. 

Хан Соло и Чубака се захващат с освобождаването на всички уикита след битката за Ендор. Тяхното действие е продуктивано, след като прихващат информация, че имперските войници трябва да намалят популацията на големите косматковци. Те живеят на планетата Кашииик. Победата позволява премахването на чиповете, с които обитателите се контролират. Това позволява и бързото им развитие като популация. 

Макар и да се водят мирни преговори, империята и републиката не успяват да проведат нормални преговири и битката стига до Жаку. Двете части на игрите BattleFront проследяват точно това и империята прехвърля всички военни единици там с надеждата, че ще може да издържи на евентуална атака. Битката се води няколко месеца и се смята, че именно това е повратната точка и последният час на империята. Останки от битките се виждат именно в "Силата се пробужда". 

С подписването на премирието, някои лидери на империята бягат далече от войната и започват да събират армия, с която да установят и Първия ред. Новелата Phasma разказва точно това и проследява развитието на Сноук, който по-късно се вижда в новите части. Околните планети в неизвестния сектор започват да симпатизират на идеята и бързо се включват. Основната цел на Първия ред е да остане анонимна, ала Новата република ги открива и започва да предприема дефанзивни мерки, които за жалост последват твърде късно. 

Потомството на Лея и Люк е разкрито и също така води до изгонването на сенатор Лея Органа Соло. Вместо да се отчая, тя започва да проучва новосъздадения Първи ред. Само 28 години след битката на Явин, тя и адмирал Акбар започват да събират бунтовници, които да се изправят срещу новата фракция. Галактическият сенат отрича съществуването на врага и така е обречен да падне. 

По Дамерон се включва в организацията на Лея и Акбар, след като вижда военната мощ на Първи ред. Неговите показания отново се игнорират, но той вече е избрал правилната страна, особено след като знае, че силите на тази фракция вече надхвърлят възможностите на новата република. Благодарение на своите невероятни умения, той бързо успява да заеме ръководни позиции. 

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари

Все още няма коментари!