Калашников получи статуя в Москва

Като страна, която се разпростира на два континента, Русия може да се похвали с изключително богата култура. Страната, която е спечелила 2 световни войни може да се похвали и с впечатляващо военно дело. В резюме можем да кажем, че сме получили AK-47, водка и всички любими серии на СтопХам. И понеже не е особено правилно да се направи паметник на последните две, страната е преценила да постави паметник на Михаил Калашников в центъра на столицата. 9-метровата фигура на героя-архитект ще послужи за вдъхновение на останалите почитатели на оръжие и военно дело. Според Владимир Медински, това е изключителна руска марка, която не трябва да се игнорира.

Някои все пак дори са започнали да критикуват отец Константин за това, че е решил да освети статуята, той самият пък заявил, че делото на г-н Калашников е свещено, защото е помогнало за защита на родината. Архиепископ Всеволод Чаплин пък написал в социалната мрежа "Нашето оръжие е свещено оръжие.", следователно всички му се радват и няма място за критика. Добре де, може да има малко място, след като знаем, че благодарение на същото умират по 250 000 души на година. Калашников проектира този автомат, след като войниците започнали да се оплакват от качеството на оръжието. Статистката пък заявява, че се е справил добре, след като има около 100 милиона автомата по целия свят, включително и доста български! И понеже и ние имаме производствени заслуги, българският автомат остава един от най-предпочитаните, защото стомана "Перник".

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
ak
23 септември 2017 | 16:49

АК-47 е съветско копие на немския MP-43

Стрелец
21 септември 2017 | 10:21

Всъщност Калашников е бил обикновен сержант със завършен седми клас. Неговият модел автомат категорично е отхвърлен като непригоден от съветската оръжейна комисия и пленени след войната немски инженери начело с Хуго Шмайзер го преработват в това, което познаваме като АК-47.

ULTRA SUR
20 септември 2017 | 23:52

страна дивая, страна идиотская..

Лудогорец
20 септември 2017 | 16:36

Освен Първата световна война, Русия губи и Студената война :) А и Втората световна война е спечелена с помощта на САЩ, които й доставят голямо количество техника и продоволствие; американците и англичаните откриват и втори фронт на бойни действия. Освен това Съветският съюз губи няколко пъти повече убити от Германия, въпреки че тя во'ва 2 години повече и срещу повече противници.

Лудогорец
20 септември 2017 | 16:25

Русия не е спечелила две световни войни. През Първата световна война тя търпи тежки загуби и през 1917г. излиза от войната, като това е начало на разпадането на Руската империя и гражданска война в страната.