Католическата цъкрва обучава нови екзорсисти

Католическата църква официално започва да тренира свещеници в изкуството на екзорсизма. Католическото духовенство в Ирландия разполага с куп екзорсисти, които да изцеляват грешните от злите сили. Всяка църква трябва да има поне един екзорсист, който да може да прави сериозна разлика между менталните заболявания и демоничното обладаване. Много църкви признават, че имат по няколко случая на година, което не е много, но все пак е желателно да има експерти и в тази среда.

Екзорсистите се изпращат, след като е направен пълен медицински преглед и са минати няколко сеанса с психиатър. Ватикана променя правилата за следване на екзорсизма през 1999 година - за първи път от 1614 година. В промените е ясно написано, че психиатричната помощ е задължителна, преди да има намеса на подобна сила. Международният съюз на екзорсистите (точно така, съществува такъв) наброява повече от 250 духовника и оперират в повече от 30 страни. Съюзът отказа да разгледа случая на демонични сили в милото, което бавно и сигурно започва да ни кара да ставаме атеисти!

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари

Все още няма коментари!