Когато лудите са сред нас

Не знаем дали сте забелязали, но всеки хубав празник се обвързва със серия от негативни новини, инциденти и трагедии. Понякога говорим за зверски катастрофи, друг път за експлозии и аварии, а в малко по-редки случаи ще имаме работата с луди хора. Замислете се за последния голям празник, в който не е имало инциденти и трагедии. Ние не се сещаме и се съмняваме да си спомняте подобен. Обикновено се забавляваме с абсурдите на западните медии и хората, които се опитват да си измислят собствени проблеми, за да станат известни, но в "Държавата на Златките", ситуацията излиза извън контрол. До Златките се наместиха и футболистите, поп-фолк дивите, крупните бизнесмени със своите мании и лудите. От последните трябва да се притесняваме най-много. 

Вярно е, че опознаването на света на нормалните може да бъде постигнато до съвършенство през погледа на лудия, но винаги сме смятали, че държавата като социална институция трябва да прибира онези, които са се отклонили от нормалното. Лудостта в някои страни се изследва усилено, учените търсят лекарство за шизофрения, създават нови институции за лечение и пишат научни трудове, докато у дома не признаваме абсолютно нищо и не изпитваме особена нужда от контрол над хората с подобни заболявания. Да бъдете луд у дома е нещо, което се одобрява, приема се с аплодисменти и Ви дава право да се насладите на всички добри страни на живота. Да развеете своя полов орган пред широката публика, а после да получите изява в телевизионно шоу, е само началото на хубавия живот. 

Със сигурност си спомняте г-н Радо Прашката, чиято звезда изгря в "Шменти Капели". По никакъв начин не завиждаме на неговата слава, след като знаем, че трябваше да се направи на маймуна, за да получи роля във филм. Няма да говорим за тези луди, те са забавни, искаме да говорим за другите - опасните. 

Хората със заболявания най-често прекарват не повече от година в затвора и след това се озовават в болница. Психиатричното отделение не може да се занимава с всички. Такъв е примерът със странджанския канибал Николай Гьоргов. Човекът лежал точно десет години в психиатрично отделение и след това е пуснат обратно на свобода с указание да приема всички предписани лекарства. Титлата "канибал" не е случайна, защото той убива и консумира една от двете жертви и това е само началото на неговата история. Такива хора често се озовават в по-строги отделения, но у дома можем да ги видим в родното село. Единственият човек, който следи за редовния прием на лекарства, е майката на Николай - пенсионерка, която се стреми да изпълнява стриктно всички лекарски предписания. На запад има лудници, а на изток има майки! Когато майките не успеят да усмирят своите синове, тогава се запознаваме със случая Петко Петков.

Помните ли го? Това е човек с психични отклонения, три ловни пушки у дома и за най-голяма изненада на всички се намира близо до двор на училище. 53-годишният мъж не искал да слуша децата, които играят и писмено заплашил директора, че ще вземе мерки, ако учениците не бъдат усмирени. Г-н Петков барикадира дома си, поставил радиатори на прозорците и зачакал баретите. 6-часовата обсада не завършва мирно и тихо, напротив, случаят завършва с 1 убит и 3 ранени. Точно така, хората с психични отклонения са въоръжени и може да стрелят с куршуми за едър дивеч. Единственият проблем е, че няма наука, която да изчисли точния момент на ескалация. 

Няма да качим популярната снимка на извършителя, докато не бъде потвърдена!

Добрата новина е, че не всички получават ловни пушки. Лошата е, че повечето имат огромен шанс да получат шофьорска книжка. Този случай буквално подпали социалните мрежи, както и всички новинарски емисии. Причината? Умишлените опити за събарянето на моторист, опасното шофиране и куп други нарушения. Да притежаваш автомобил, както и шофьорска книжка, е също толкова опасно, колкото и притежаването на огнестрелно оръжие. Най-интригуващото в цялата история е, че "Тепърва органите на реда ще установяват защо Деспотов има свидетелство за управление на МПС, след като страда от психично заболяване.". И точно това би трябвало да подразни мнозина от Вас. Защо? Всяка поредна издънка показва, че нещо в системата не функционира правилно, но тя не се променя. Обещавате, че ще си пиете хапчетата и Ви пускат, толкова е просто. Хора с различни психични отклонения могат да се разхождат около Вас, да бъдат зад Вас на магистралата или да зареждат пушките, подготвяйки се за война. Може да им бъдете симпатични и да Ви поканят на "вечеря". Не се притеснявайте, защото те отново ще бъдат свободни и готови за нови подвизи, статистиката го доказва. 

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
Печели Пари
14 април 2015 | 16:56

ПЕЧЕЛЕТЕ ПАРИ ОТ ТОП 14(ОБНОВЕН СПИСЪК) НА НАЙ-ДОБРИТЕ САЙТОВЕ САМО И ЕДИНСТВЕНО КАТО ПОТРЕБИТЕЛИ, КАКВИТО СТЕ НА ФЕЙСБУК, НО ОТ ТАМ НЕ ВИ ЗАПЛАЩАТ. ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ И ДОКАЗАТЕЛСТВА ПОСЕТЕТЕ ПОСОЧЕНИЯ САЙТ ЧРЕЗ ГУГЪЛ----------------------->p e c h e l i o n l i n e. o v o . b g