Кои са най-влиятелните личности в света

Забравете за най-богатия 1% от населението на света. Мъжете и жените, включени в годишната класация на най-влиятелните хора в света на сп. Forbes, са 0.00000001% – световният елит, чиито действия движат планетата. Тези държавни глави, финансисти, филантропи и предприемачи наистина управляват света. За да изготвят класацията, от Forbes са разгледали стотици кандидати от най-различни сфери на живота и от цял свят и са отчели влиянието им по четири показателя – дали имат влияние върху много хора, какви финансови ресурси контролира всеки от тях, дали кандидатът има влияние в повече от една сфера и последно: дали кандидатът използва активно своето влияние. За да изготвят окончателната класация, от Forbes са класирали всеки от кандидатите по тези четири показателя и тези отделни класация са слети в една обща, в която влизат 74 души. 

Руският президент Владимир Путин е най-влиятелният човек в света, според Forbes, в трета поредна година. Той продължава да доказва, че е един от малцината мъже в света, които са достатъчни влиятелни, за да правят каквото си поискат и това да им се разминава. Международните санкции, наложени на Русия след анексирането на Крим и войната с Украйна, обезцениха рублата и вкараха Русия в по-дълбока рецесия, но не засегнаха Путин в личен план. През юни неговият рейтинг достигна рекордните 89%.

Прочети още тук!

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
p e c h e l i o n l i n e. o v o . b g
06 ноември 2015 | 20:07

ПЕЧЕЛЕТЕ ПАРИ ОТ НАЙ-ДОБРИТЕ ТОП 27 ОТ 53$ ДО .....$ МЕСЕЧНО САМО И ЕДИНСТВЕНО КАТО ПОТРЕБИТЕЛИ, КАКВИТО СТЕ НА ФЕЙСБУК, НО ОТ ТАМ НЕ ВИ ЗАПЛАЩАТ. ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ И ДОКАЗАТЕЛСТВА ПОСЕТЕТЕ ПОСОЧЕНИЯ САЙТ ЧРЕЗ ГУГЪЛ------------------>p e c h e l i o n l i n e. o v o . b g