Комичните и абсурдни престъпления, които промениха системата

"Престъпление и наказание" на Достоевски е изключителен литературен труд, който ще остави следва в много хора. Книгата и до днес получава максимална оценка, когато се преиздаде или излезе с по-твърди корици. Не сме сигурни дали Достоевски се е замислял колко още ще се използват тези думи в бъдещето. Цели 149 години по-късно, представяме част от най-странните и малко абсурдни престъпления. Запознайте се с истинските криминални гении:

Обирджиите в мола

Търговският център винаги е привличал редица джебчии, които успяват да се възползват максимално от разсеяността на хората. Повечето хора се стараят да останат дискретни, но през 2010 година се променят правилата на този вид престъпления. Група мотористи успява да влезе в търговския център със своите мотори. Може и да е трудно за маневриране, но зад всеки ездач стоял човек с тъп предмет, който да разчиства пътя. Моторджиите успяват да се измъкнат с 3 милиона паунда, след като отмъкват сериозно количество бижута от мол в Лондон. 

Възрастният крадец

През 1989-та година приключва и неговата кариера. Джак Келм извършва въоръжени грабежи през целия си живот и определено можел да се наслади на своя труд, но има и една голяма подробност. Въпреки неговата сериозна финансова независимост, тръпката към престъпленията продължавала да властва с пълна сила. През 1989-та година решил, че иска отново да усети миризмата на боя в чантата, която се поставя от банкови служители и веднага открил най-близката банка, която да обере. Планът на Джак не бил особено блестящ, защото мъжът решил да се качи на колело и да избяга с него в тълпата, но има само една подробност - вече бил твърде стар за подобни маратони и само след две пресечки бил изморен и свален от велосипеда си. 

Най-лесният обир в света

През 90-те години на миналия век, двама души преоблечени като полицаи почукват на вратата на музея в Гарднър и успяват да накарат пазача да им отвори вратите. Господата го неутрализират и завързват, а след това започват да свалят някои от безценните картини на Моне и Рембранд. Картините били застраховани за 500 милиона долара, което може да даде някаква ориентировачна цена. Крадците напуснали спокойно сградата и до днес не могат да бъдат открити. 

Танцьорите от Банкок

Въпреки факта, че само на улица Сезам можете да видите хора и животни да танцуват при всеки удобен повод, някои хора в Тайланд все още помнят последния опит за мирни преговори между различните криминални организации. Тайландските власти разказват за интригуващ начин за решаване на проблемите. Двете престъпни групи се събрали и решили да танцуват в стил Gangnam Style и по този начин да решат всички казуси. Явно танците не са били толкова изкушаващи, след като няколко чупки били достатъчни, за да разпалят страстта и нуждата от престрелки. 

Здравейте, имате прекрасно зимно палто

В началото на 20-век, група ирландци властвали в някои квартали в Ню Йорк. Техните малки обири успявали да изхранят семействата им, както и да платят няколко бири в бара, но само толкова. Един от най-известните бил Къран - човекът с един бял дроб. Докато Къран прекарвал вечерта с любимата си, дамата не пропуснала възможността да се оплаче, че няма хубаво палто. Къран я изчакал да заспи и отишъл да "купи" едно палто. За жалост срещнал само един човек, който обикалял малките часове на нощта - полицаят. Бандитът нямал друг избор освен да съблече палтото с пагони. Приятелката успяла да го преправи и да изглежда зашеметяващо с него. Малко след това се оказало, че всеки полицай бил гонен за своето палто. Модата изисква жертви, какво да се прави... 

Хората в неравностойно състояние

Те също имат нужда от приключения и правото на достоен живот. Предполагаме, че точно това е пожелал и Робърт Тоуи. Човекът бил сляп, но това не му попречило да обере 17 банки, изваждайки около 15-17 хиляди долара от всяка. Изисква се сериозна изобретателност и смелост за нещо подобно, а Робърт имал повече от достатъчно. Тръпката била толкова голяма, че човекът дори не носил оръжие на последният обир. Длъжни сме да отбележим, че той е от хората, които все още не били чували за "Dare Devil" и бил лишен от свръхсетивност. След залавянето си, Робърт бил принуден да се фокусира върху бягството си. Човекът почти успял, но се блъснал в бор и нямал възможност да продължи напред.

Войната с танкове и самолети

Американците винаги са уважавали агресията и сигурно по тази причина са най-добрите изобретатели на международни конфликти. В средата на 20-те години на миналия век, Тениси се е превръщал в истинско бойно поле, след като Чарлз Биргър и братята Шелтън давали всичко от себе си, за да бъдат основните производители на уиски. В един от случаите, големият Шелтън използвал селскостопански самолет, за да лети над своя противник и да хвърля бомби. Опитът не бил успешен, защото нито една бомба не успяла да се взриви. Двете банди толкова много се мразили, че създали импровизирани "танкове", с които да сплашват града. Разбира се, същите били обикновени коли с малко повече броня, но и това било достатъчно. По-забавната част от историята е, че след като поставяли много броня, колите се превръщали в бавни и тромави мишени, които рано или късно трябвало да бъдат спрени. 

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари

Все още няма коментари!