Местата, където се ражда магията

Технологиите на произвеждане на различните видове алкохол, спецификите на отлежаването, че дори и на бутилирането - това са тайни, които всяка световна марка пази грижливо. Ние надникнахме съвсем малко и ще ти издадем съвсем дребни детайли от "зад кулисите" на някои от значимите брандове.

Macallan в Шотландия

Истинското шотландско уиски, до чието производство можеш да се докоснеш лично в 370-акровата къща, където е започнало всичко. Ако решиш да посетиш обекта, можеш да избираш между 80-минутен и 130-минутен тур, но имай предвид, че при втория вариант на финала ще имаш възможността да вкусиш 4 различни single malts-а, та си заслужава.

Maker's Mark в Лорето, Кентъки

За това питие сме ти писали и обяснявали многократно, че е любимият ни бърбън. Червеният восък е запазена марка, а ако отидеш до дестилерията в Лорето, която съществува от 1952, ще можеш лично да се докоснеш до магията. Това правят около 100 000 посетители всяка година, а неколцина от тях дори получават шанса да топнат бутилка собственоръчно във восъка.

New York Distilling Company в Бруклин, Ню Йорк

Собственикът на дестилерията Алън Катц е смятан за един от най-големите познавачи и производители на джин в целия свят. Два уникални джина се изработват именно там: 114-proof Perry’s Tot Navy Strength (кръстен на Matthew Calbraith Perry,който бил командир на Бруклинския отряд от флотата им в средата на XVII век) и Dorothy Parker American, по-леко питие с леки аромати на хвойна, канела и хибискус.

Old Bushmills Distillery в County Antrim, Ирландия

Може би най-любимото ни ирландско уиски. Тайната на уникалния вкус (и ние сега го научаваме това) била в тройната дестилация, а след това и в престоя в бурета, в които е имало бърбън, а също и шери, порто и ром (дървото поемало от техните вкусове и после ги доставяло в послевкуса на уискито). Турът из дестилерията тук е около час, а на самия финал посетителите могат да се насладят на 21-годишно Bushmills със специфични портокалови и дъбови нотки.

Santa Teresa Rum в Estado Aragua, Венецуела

Признаваме, че този ром не сме го пробвали, но смятаме съвсем скоро да поправим тази грешка. Дестилерията е на по-малко от 100 км от Каракас и е доста посещавана, най-малкото заради факта, че е най-старата в цяла Венецуела. Стандартният ром Santa Teresa преседява 2 години в специално изработени бурета, а от дестилерията издават, че имат заделени запаси на по 100 години.

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари

Все още няма коментари!