Направи си сам: как се роди Skimmy

Не може да не сте забелязали количката, от която хвърчаха пари по време на първото у нас Red Bull Soapbox състезание. Това е Skimmy. Направена от желязо и PVC, тя се вмъква точно в рамките на позволените от организаторите 80 кг. Най-скъпата й част е истински спортен волан. 

А иначе екипът си признава, че е използвал и доста нетрадиционни подръчни материали, сред които шишове за барбекю. Всъщност, тим Skimmy е повече от колоритен. Той се състои от баба и трима крадци, които преди старта на състезанието се впуснаха в ожесточена гонитба за една пенсия. 

Тя и дизайнът на колата им донесоха 49 от възможните 50 точки за оригиналност от журито на състезанието. И то само защото екипът имаше неблагоразумието да предложи няколко банкноти подкуп на най-добрата ни сноубордистка Сани Жекова, която смени десетката си с деветка.

Реалните хора, които стоят зад Skimmy, всъщност са изобретатели, но в съвсем различна област. Те са създателите на уникален в световен мащаб стикер, който пази банковите карти от скимиране. Продуктът, наречен SkimProt, е носител на престижна американска награда за иновации и може да се намери на пазара у нас. Въпреки че работата по Skimmy не им отнема толкова време, колкото тази по стикера, тя продължава повече от очакваното – близо два месеца. 

През това време екипът се сблъсква с много препятствия. При първия тест на количката забравят да заварят седалката на шофьора и той се озовава под гумите й. Вторият опит също не протича по вода. Пропускат да завият един от болтовете и губят колело по трасето. Налагат се промени и в екипа, след като се оказва, че единственият представител на нежния пол очаква наследник. 

Skimmy обаче е готова навреме и успява да премине през второто най-стръмно в света трасе за подобни състезания, каквото е българското, без сериозни структурни нарушения. Екипът обаче не се радва дълго на успеха си. Само денонощие след състезанието колата е открадната от парка, в който е изложена. Явно създателите на SkimProt не са взели предвид, че железните конструкции у нас са със същата притегателна сила за крадците, каквато имат и парите в банковите ни карти. Но за тях поне има стикер.

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
Печели Пари
03 октомври 2014 | 18:57

ПЕЧЕЛЕТЕ ПАРИ ОТ ТОП 17 НА НАЙ-ДОБРИТЕ САЙТОВЕ САМО И ЕДИНСТВЕНО КАТО ПОТРЕБИТЕЛИ, КАКВИТО СТЕ НА ФЕЙСБУК, НО ОТ ТАМ НЕ ВИ ЗАПЛАЩАТ ЗА ТОВА ЧРЕЗ СТРАНИЦАТА С НАД 23 000 ПОСЕЩЕНИЯ. ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ И ДОКАЗАТЕЛСТВА ПОСЕТЕТЕ ПОСОЧЕНИЯ САЙТ ЧРЕЗ ГУГЪЛ-------->p e c h e l i o n l i n e. o v o . b g

Момчил
03 октомври 2014 | 13:18

Това го гледах, а туитъра кога ?