Най-богатите хора в историята

Кой е имал повече пари - Джон Д. Рокфелер или Чингис Хан? Това е един прост въпрос с много труден отговор. От сп. Time са изготвили класация на най-богатите хора в историята, базирана на часове разговори с икономисти и историци. Класацията е точен, но доста дискусионен опит да бъдат подредени най-богатите исторически фигури по тяхното икономическо влияние, признават от самото издание. Ето и кои са 10-те най-богати хора в историята според тях: 

10. Чингис Хан 

Живял: 1162 -1227 г. 

Страна: Монголската империя 

Богатство: Много земя и почти нищо друго 

Чингис Хан без съмнение е един от най-успешните военачалници на всички времена. Като лидер на Монголската империя, която в пика си се простира от Китай до Европа, той контролира най-голямата империя в историята. Въпреки огромната му власт, според учените обаче Ченгис Хан никога не е трупал богатство. Точно обратното, щедростта му е била ключът към неговото влияние. Според Джак Уедърфорд, автор на книга за Чингис Хан, монголските воини не са имали право да плячкосват за лична изгода. След като даден район е бил покорен, всичко, което се е вземало от там, се е описвало и след това е било разпределяно между войниците и техните семейства. Чингис е получава дял от плячката, но това не го е направило богат. Той така и не построява палат за себе си и за семeйството си, нито храм или гробница, нито дори къща,” казва Уедърфорд. “Той е роден в юрта и умира в юрта.” 

9. Бил Гейтс 

Живял: 1955 - досега 

Страна: САЩ 

Състояние: 78.9 млрд. долара 

Предвид факта, че Бил Гейтс е най-богатият жив човек, състоянието му е лесно за определяне. От Forbes го оценяват към 2015 г. на 78.9 млрд. долара. Това е с около 8 млрд. долара повече от богатството на основателя на Zara Амансио Ортега, който е вторият най-богат човек в света.

Виж останалите тук!

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
p e c h e l i o n l i n e. o v o . b g
08 август 2015 | 13:07

ПЕЧЕЛЕТЕ ПАРИ ОТ НАЙ-ДОБРИТЕ ТОП 14 САЙТОВЕ (СТРАНИЦИТЕ СА ОТНОВО ОБНОВЕНИ) САМО И ЕДИНСТВЕНО КАТО ПОТРЕБИТЕЛИ, КАКВИТО СТЕ НА ФЕЙСБУК, НО ОТ ТАМ НЕ ВИ ЗАПЛАЩАТ. ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ И ДОКАЗАТЕЛСТВА ПОСЕТЕТЕ ПОСОЧЕНИЯ САЙТ ЧРЕЗ ГУГЪЛ------------------>p e c h e l i o n l i n e. o v o . b g