Най-големите Easter Egg загадки

Ако сте от хората, които все някога са докосвали компютър, значи имате абсолютно всички шансове да сте пускали и някаква игра. И щом това се е случило, все някога сте попадали на така нареченето "Easter egg". Според Wikipedia, това е начинът за отбелязването на вътрешна шега, скрито съобщение и още много други. Във видео игрите има тонове такива и обикновено показват, че създателите също имат чувство за хумор. Ето няколко игри, които се постараха толкова много, че превърнаха цялата шега в истинска конспирация: 

1. The Blinding of Isaac

Едмънд МакМилън е абсолютен гений, когато създава тази игра. Играчът поема управлението на Айзък, който трябва да бъде пожертван от майка си по заповед на Господ. Разбира се, цялата игра е пълна с библейски препратки, но по-интересното е, че младият Айзък бяга в мазето и трябва да се крие от и спасява от чудовищата, които живеят там. Всичко започва с пускането на DLC и машина за дарения, в които се инвестират монети за по-добри предмети през следващите нива. Магическото максимално число за дарения е 109. Когато се пуснат толкова монети излиза и картина с много странен морзов код. Някой в Reddit го превежда и открива карта с 8 сенки върху нея и пасаж от Библията. МакМилън от своя страна пуска всякакви жокери в своя туитър акаунт, за да заведе играчите на кея в Санта Круз. Там откриват обява за изчезналия Айзък и телефонен номер. Телефонът обикновено водил до гласова поща, но на 19 ноември съобщението било сменено със скромното "Бог се обажда". Самият МакМилън продължава да подсказва и накрая някой се сеща, че трябва да обърне съобщението наобратно, за да получи GPS координати до сграда в Света Ана, която е под номер 109. На сградата е открит позициониран жълт плакат с препратки към библията, купчина монети, а под тях се крие малка статуетка на персонажа "Алчност" от играта с още повече инструкции. Разбиването на следващия код води до twitter страница. След като и тази загадка е разкрита, някой публикува и постижението "Обществото откри нещо скрито!". 

2. GTA V

Играта, която постави рекорд в Гинес е известна и с цяла серия от тайни. Една от всички е свързана с извънземните и най-високата точка на картата. До този момент играчи са успели да открият няколко присъствия на извънземни сили в определени точки на картата, но само след като са успел ида завършат историята. Някои се появяват над хипи парка в пустинята, други над планината, а има и паднала такава в океана, която може да се открие с подводница. До този момент никой не е успял да постигне нещо повече, а и Rockstar продължават да мълчат, отказвайки всякакъв коментар и предоставяйки всички останали сили за главоблъскане на аудиторията. 

3. Trials Fusion

Тези хора са успели да постигнат абсолютното съвършенство, оставяйки скрит код върху някои елементи от играта (в този случай платформи с букви). Събирането им е абсолютна безсмислица, докато някой не успява да дешифрира скрития код. Той ясно дава инструкция да се натисне комбинация от бутони в играта на определено място. Именно там може да се чуе конкретна мелодия, която може да се чуе само ако звукът на играта е напълно намален. Някои луди глави са използвали спектрален анализ, за да открият още един морзов код, който води всички в сайт със странни картинки и нови пъзели. Разбиването им успява да доведе до нови координати, посочвайки локации като Сан Франциско, Лондон, Сидни и други. На тези локации са открити малки ковчежета (повечето са били заровени) и във всяко присъства златен ключ със съобщение "По обяд през 2113 година, първата събота от август, един от тези 5 ключа ще отвори кутия, която се намира под Айфеловата кула.". Компанита вече е гарантирала, че през тази година наистина ще се случи нещо и вече са успели да запазят локацията за въпросната година. Никой не може да гарантира какво точно ще се случи, но производителят определено има нюх за конспирации и истории. 

4. Metal Gear Solid 3

Едва ли има геймър в света, който да не е чувал за г-н Коджима и неговите откачени творения. Сменяли сме достатъчно памперси, докато сме играли Sillent Hill. В едно от всички нива има персонаж, който носи скромното име "Old age" едва ли има нужда от превод, но програмистите са се постарали да намерят оригинален начин за победа. Можете да се изправите срещу него или просто да направите save, да изчакате 2 седмици и да видите, че "Old age" ще почине от своята преклонна възраст. 

5. Spotify и интернет страниците

Компанията за слушане на музика онлайн е известна със своето чувство за хумор и го доказа още миналата година, когато публикува част от най-откачената си статистика. Много добре прикрито съобщение, в което са добавили интересни факти за всяка следваща версия. Някои сайтове запазват кода на Konami и предлагат доста скрити екстри (потърси го в интернет и можеш да се изненадаш).

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари

Все още няма коментари!