Най-големият индикатор за предстоящата криза

Балансът на маржин дълга при фирмите-членки на NYSE претърпя спад от $ 19,5 милиарда (-4,1%) през септември, най-големият месечен спад в маржа за усвояване от август 2011 г. ($ 33.9 милиарда, или -11%), когато пазарите на Еврозоната бяха повредени от завишените страхове за излизането на Италия от Еврозоната и кредитния рейтинг на САЩ бе понижен от S&P. Спадът през септември отбеляза трето поредно месечо пропадане - най-дългата губеща серия от 2011 г. насам.

По-зле от 2011 г.?

Такива повтарящи се сравнения с 2011 г. ни карат да вярваме, че настоящата макро динамика и динамиката на пазара са по-тревожни, отколкото преди четири години. Ето защо:

1. Глобалната икономика бе подкрепена от жизненоважни портфейлни и инфраструктурни инвестиции от Китай и народите от Персийския залив. Днес Китай е на прага на дефлационен кредитен балон и ефекта от спада в търсенето се простира върху акциите на американските домакинства (WalMart, Apple и Caterpillar).

2. Девалвацията на китайската валута може да облекчи заплахата за износителите и да успокои валутния насрещен вятър върху доларовите кредитополучатели, но влиянието й върху останалата част от света е антитезата на количествените облекчения от Банката на Япония и Европейската централна банка.

3. Отстъплението на народите от Персийския залив. Инжекциите от държавните инвестиционни фондове в Близкия и Далечния изток изиграха важна роля в стабилизирането на световните пазари през 2007-9 г. Днес, съобщенията че Монетарният орган на Саудитска Арабия е изтеглил повече от $ 70 млрд. през последните шест месеца, заедно с борсовите загуби на Катар холдинг в Glencore и Volkswagen имат отрезвяващи последици за глобалната ликвидност, тъй като те преструктурират техните портфейли, за да издържат на бюджетните дисбаланси в резултат от спада на енергийните цени.

4. За разлика от 2011 г., когато QE на Фед се разглеждаше като "новост" и нито ЕЦБ, нито BoJ все още не бяха допринесли със своите стимули, днешната икономика изцяло се върти около излизането от QE до точката, че МВФ и централните банкери признават ограниченията на продължителното QE.

5. Забавянето на световната търговия, задълбочаването на макро отстъплението на Китай, вкарвайки стоки, спадащите капиталови разходи и + $ 1.5 трилиона в анулирани петролни проекти са всичките свидетели днес. Това със сигурност не присъстваше през 2011 година.

Тествайте безплатните ни демо сметки или се възползвайте от бонусите, които ще раздадем до края на месеца.

Маржин колс & принудителни продажби

Високото съотношение между маржин дълга и акциите отразява нарастващото използване на дълг в закупуването на акции от институционалните и индивидуалните инвеститори, хвърляйки важна светлина върху кръговата линия между представянето на цената и използването на марджин дълга.

1-3 месечно изоставане

Юли 1998 – Върхът на фондовия пазар от юли 1998 съвпадна с пика на маржин дълга преди спадът да се размножи от EM отлаганията & LTCM колапса.

Март 2000 - Върхът в маржин дълга от март 2000 съвпадна с пазарния връх при S&P 500 (символ SP500 в платформата за търговия MetaTrader 4) точно преди спукването на дотком балона, което бе засилено от ново поколение маржин търговия чрез по-лесната онлайн търговия.

Юли 2007 г. - Пикът в маржин дълга към юли 2007 г. настъпи три месеца преди предкризисния връх на пазара.

Подобно 1-месечно закъснение се появи отново като най-новите данни за маржин дълга показват, че ливъриджа е паднал с 10% от върха си през април - един месец преди записването на пиковете в S&P 500 и Dow. Скокът на фондовият пазар от последните четири седмици е вероятно да остане с нас до началото на ноември, с допълнителни печалби затихващи в +3% праг.

Съгласни ли сте с анализаторите? Има ли нужда да диверсифицирате позициите си? Ако търсите инструменти за хедж, може да погледнете в платформата MetaTrader 4 новите облигации, които предлагаме.

Научете най-добрите практики за управление на риска

Посетете сайта ни и открийте нови инструменти за по-добър риск мениджмънт и успешна търговия. 

Източник: Admiral Markets

Предупреждение за риск: Търговията с валути или договори за разлика с маржин носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Има вероятност да изгубите всички инвестирани средства. Следователно не трябва да инвестиране или да рискувате повече, отколкото сте склонни да загубите. Трябва да се уверите, че разбирате риска при търговията преди да използвате услугите на Admiral Markets UK Ltd. Регистрационният номер на Admiral Markets в Комисията за финансов надзор: FRN 595450

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
p e c h e l i o n l i n e. o v o . b g
23 октомври 2015 | 16:00

ПЕЧЕЛЕТЕ ПАРИ ОТ НАЙ-ДОБРИТЕ ТОП 22 ОТ 45$ ДО .....$ МЕСЕЧНО САМО И ЕДИНСТВЕНО КАТО ПОТРЕБИТЕЛИ, КАКВИТО СТЕ НА ФЕЙСБУК, НО ОТ ТАМ НЕ ВИ ЗАПЛАЩАТ. ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ И ДОКАЗАТЕЛСТВА ПОСЕТЕТЕ ПОСОЧЕНИЯ САЙТ ЧРЕЗ ГУГЪЛ------------------>p e c h e l i o n l i n e. o v o . b g