Най-лошите конзоли

Кое е първото нещо, което иска всяко дете? Телевизионна игра! Децата на 90-те години получиха нещо, което техните родители не са имали. Първите домашни конзоли успяха да завземат света толкова бързо,че родният пазар на очила не можеше да смогне на младите си клиенти. Конзолата успя да събере много деца в една къща и успя да накара всяка една баба да се види в чудо със своето малко домашно зомби! Сигурни сме, че е имало родители, които също са пробвали прохождащата индустрия, но ще ти кажем, че едва ли са били толкова очаровани, колкото може да са сега! Днес можеш да се сдобиеш с модерна конзола, която поддържа 3D графика и HD резолюция за по-малко от 200 лв, но в миналото виртуалната реалност беше по-недостъпна! Виж най-скъпите и глупави конзоли, които са произвеждани някога. 

1. Pioner LaserActive

М-да, фирмата е произвеждала и видео игри, преди да започне да се занимава с озвучителна техника. Не е била чудото на техниката, но със сигурност се е оценявала много от заможните деца в квартала. Цената на чудовището е около 970 долара и работи с първите лазерни дискове. Същите са с големината на малка тава за мусака!

LaserActive може да се похвали с достатъчно игри и дори предлага опция за инсталиране на игри от производителите на Nintendo и Sega Genesis. Тази екстра е правила конзолата на стойност над 1000 долара. Колко ли са плакали децата?

2. Nokia N-Gage

Много искахме да се сдобием с такова чудо. N-Gage излезе в началото на 2003-та година, завладя MTV с невероятната си реклама и спечели очите на всеки средностатистически геймър. Някои от нас бяха в университета и искаха тази джаджа,за да може да правят нещо по-приятно от чакането на преподавателя. Нека си признаем, един такъв хибрид никога не може да бъде успешен. Телефоните са за говорени, джобните конзоли са за игране! Няма средно положение. Една седмица по-късно излиза и Game Boy Advance. Една Nokia се продава на всеки 100 копия на Gameboy. Тъжно за финландците. Змията си беше класика!

3. Mattel Hyperscan 

Чудото идва от компания за играчки. Конзолата работи с дискове и има сканиращо устройство, което позволява на играчите да използват и хартиени карти с герои от играта. Идеята не е била лоша, но никой не й обърнал внимание. Hyperscan е предназначен за по-младите геймъри и разполага само с 5 игри. Финалът е доста тъжен, защото е изтеглена от пазара през същата година. 

4. Gizmondo

Всяка жаба да си знае гьола, но точно тази е създадена, за да покаже колко зле може да изглеждат нещата. Gizmondo е рожба на шведска компания за килими. Хората са решили, че може да инвестират достатъчно пари в малката конзола и да бъдат конкуренция на Game Boy. Срещу 400 долара получаваш конзола, която прегрява, разполага със софтуерни и хардуерни проблеми и струва на компанията 300 милиона долара. Само 30 000 копия са продадени.

5. Apple Bandai Pippin

Точно така, Стиви се е пробвал и в този бизнес. Неговата мечта била да успее да се пребори с Playstation, но ударил на камък. Да започнем с това, че конзолата била базирана на Mac OS и разполагала с достатъчно игри за всеки вкус (18). Единственият проблем е, че Джобс винаги слага невероятно високи цени за прехвалени уреди. Неговата конзола била в пъти по-слаба от Playstation и струвала 600 долара, което е доста висока цена за Playstation на стойност 200 долара. После изглупяхме и започнахме да си купуваме iPhone-и! 

6. Philips CD-i

Хората имали добрата идея да представят конзола, която може да зарадва обикновения потребител. Единственият проблем е, че изглежда като стар видео плеър. Може да чете почти всеки софтуер, но разполага с доста глупави игри и много висока цена от 700 долара. Единствената добра игра е Legend of Zelda, която не е дело на оригиналния автор и също като конзолата е отвратително зле. Всичко приключва през 1998-а година.

7. Sega 32x

Помниш ли добрата стара SEGA? Sunset Riders, Mortal Kombat и още много други заглавия, които те караха да стоиш с часове пред екрана!  Sega пуска доста хитра добавка към старата конзола и това е приставка, с която можеш да играеш игри на дискове и по-конкретно тези на Saturn. Идеята е перфектна, но след 6 месеца се появява братчето Saturn и просто унижава своя предшественик. 32х напуска бързо пазара като опция!

8. Phantom

Няма шанс да си я виждал, защото никога не е успяла да стигне до потребителя. Чудото щяло да доставя най-добрата графика на пазара и ще доставя всички най-нови игри безплатно. Няма да се налага да даваш излишни пари за ъпгрейди или допълнителни програми. Всичко е свързано с купуването на джаджата, свързването към интернет и нека игрите да започнат. Единственият проблем е, че компанията губи около 100 милиона долара и никога не успява да даде това, което всички са искали.

9. Virtual Boy

За жалост трябва да признаем, че сме имали точно това чудо. Беше подарък от родителското тяло, което повярвало на продавача, че това е еволюцията. Чудото се поставя на главата ти и гледаш в очилата, които напомнят за игра от поколението на вълка и яйцата. Дисплеят е очертан с червена LED светлина и изглеждаш така сякаш си терминатор. Единствената екстра на това чудо са снимките, които ще ти направят, за да те гаврят цял живот. Съществува на пазара само една година.

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
seo service
07 септември 2013 | 07:57

BTa2oY Appreciate you sharing, great post. Want more.