Най-откачените погребални ритуали

"Животът на мъртвите е положен в паметта на живите", според Цицерон. Смъртта може да има много лица и най-често се появява в онези моменти, когато е най-малко очаквана. Светът я приема по различен начин и много често има специални ритуали, с които душите на изгубените се почитат. За съжаление, много от тях не се доближават изобщо до модерната цивилизация и биха могли да се сметнат за подигравка. Запознайте се с някои абсурдни и доста крайни решения за изпращането на изгубените във вечните ловни полета. 

Фотографията

Викторианците са имали специална традиция, с която да се сбогуват с близките си. Те използвали услугите на фотограф, който да заснеме изгубените роднини и по този начин да запази спомена за тях, когато студеният камък остане единственото доказателство за един изживян живот. Една снимка отнемала няколко минути, а мъртвите били перфектни модели, защото не мърдали изобщо. В някои снимки са присъствали дори роднини, което прави самата снимка още по-странна. 

Кратката екскурзия

... от създателите на "Дългата разходка"! Мадагаскар е страна с абсурдни традиции. Почитането на мъртвите е само малка част от серията откачени идеи, на които можете да се натъкнете. По време на празниците, роднините най-често разравят гробовете, взимат костите на своите изгубени роднини и приятели и се отправят на малка и весела екскурзия из града, танцувайки с останките им. През няколко години, костите се парфюмират и участват на купон с жива музика, докато приятели и роднини танцуват с тях. Местните жители вярват, че това е много добър начин за поддържането на връзката. Мадагаскарците смятат, че душата не напуска тялото, а просто се свива навътре в него, което обяснява разровените гробове. 

Стриптизьорка за мъртвия

В някои региони на Китай и Тайван, роднините правят всичко възможно, за да почетат живота на изгубения. Там се смята, че колкото повече хора дойдат, толкова по-голяма чест е имал починалия. Единственият проблем е, че фамилиите настояват своите роднини да си отидат с чест и по тази причина прибягват до измами. На такова погребение можете да откриете отворен бар, стриптизьорки и какво ли още не. Техните погребения напомнят много за съботната вечер с приятели в деня на заплата. Китайското правителство отдавна се опитва да наруши тази традиция, но без успех! 

Последният купон

Не сме сигурни дали американците не са копирали идеята от китайците, но все по-често се появява подобна практика. Починалият се облича в най-красивите си дрехи и става хоуст на сериозно забавление, преди да поеме своя вечен път. Мъртвите получавали любимото си питие, любимата музика и дори запалена цигара. Единственият проблем е, че не могат да го видят, ама няма пълно щастие.

Смятам да вечерям с един приятел

Амазонското племе Яномами вярва, че трябва да консумира починали, за да може неговата душа да премине през рая - останките минават през дебелото черво. Костите се натрошавали на прах и се готвили с бананова супа, която се консумирала след това. Много се разболяват от болестта Куру, която най-често се проявява при консумация на друго човешко същество. Най-често поразените са били жени и деца, защото мъжете имали правото да избират по-качественото месо. 

Ампутация

Разбира се, нищо друго няма да покаже колко точно скърбите. В това вярва племето Дани от западната част на Нова Гвинея. Най-възрастната жена на роднината се сбогува с върховете на пръстите си. Роднина използва връв, за да накара ръката на жената да изтръпне и по този начин да направи ампутацията възможно най-малко болезнена - не сме сигурни дали работи. 

Индонезийските купони

В някои части на Индонезия, погребението трябва да трае седмици и да е безкрайно забавление за гостите. Единственият проблем е, че внезапната смърт може да затрудни хората, които не могат да си позволят подобно приключение. Същите запазват своя мъртвец и не го обявяват за мъртъв, а за болен. Понякога са необходими години, за да могат да платят погребението и по този начин става ясно, че покойникът прекарва сериозно време на открито, очаквайки своето последно изпращане. Дори и след това няма покой, защото Индонезийците също разкопават гробовете, за да правят купони с покойниците си, както правят мадагаскарците.

Небесно погребение

От всички изброени, смеем да твърдим, че това е достатъчно приемлив вариант, защото няма разкопаване и роднините ще пропуснат тегленето на кредит за правилното изпращане. Небесното погребение се прилага в от монголски и тибетски монаси, които оставят покойника на лешоядите. Птиците консумират тялото и никой повече не го вижда. Единственият проблем е, че някой грешник трябва да разчлени останките, за да е сигурно, че животните ще се справят по-лесно. Изобщо не ги търсете в Google - зловещи са! 

Мумификация

Практикува се от някои будистки монаси и подготовката най-често започва, докато монахът е жив. Процесът трае повече от пет години. Монахът започва да се храни само с ядки в продължение на сто дни, намалявайки храната с всеки изминат ден. Диетата продължава с корени и започва да се очаква дехидратацията. Монахът започва да пие само отровен чай и по този начин предпазват вътрешните органи от разлагане. Процедурата завършва, когато монахът е транспортиран до своята гробница, където сяда в поза "Лотус" и чака да умре. 

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
p e c h e l i o n l i n e. o v o . b g
10 септември 2015 | 00:35

ПЕЧЕЛЕТЕ ПАРИ ОТ НАЙ-ДОБРИТЕ ТОП 14 САЙТОВЕ (СТРАНИЦИТЕ СА ОТНОВО ОБНОВЕНИ) САМО И ЕДИНСТВЕНО КАТО ПОТРЕБИТЕЛИ, КАКВИТО СТЕ НА ФЕЙСБУК, НО ОТ ТАМ НЕ ВИ ЗАПЛАЩАТ. ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ И ДОКАЗАТЕЛСТВА ПОСЕТЕТЕ ПОСОЧЕНИЯ САЙТ ЧРЕЗ ГУГЪЛ------------------>p e c h e l i o n l i n e. o v o . b g