Най-скъпите джаджи на Star Wars

Star Wars стана собственост на Дисни и започнахме да се притесняваме за Мики Маус. Истината е, че шегите не са особено обективни, защото сме сигурни, че цъкаш Angry Birds Star Wars. Предстои една нова епоха на сагата, в която ще можем да видим съвсем различна гледна точка. Преди да станем свидетели на нея, предлагаме да видиш най-скъпите джаджи, които се продадоха от творчеството на Лукас. Вади големите чекове и се запознай с колекционерските джаджи на Star Wars. 

Джаба

Съществото, което замрази Хан Соло и пускаше езици като Майли Сайръс. Спекулациите около автентичността на тази фигура е огромна. Истината е, че оригиналът е отдавна продаден. Неговата стойност е 16,500 долара. Във филма са използвани цели 5 такива, но и те също са продадени на тайни колекционери. Не сме сигурни, че има фенове на това същество, но пък смятаме, че е добър старт за хората, които имат глад за Star Wars.

Маската на Чубака 

Точно тази, която е използвана във филмите! Фигурката на Чуи е само 1,5 долара, но маската от филма е много по-скъпа. Тя идва с лиценз и подпис на Лукас, който гарантира, че актьорът е носил точно тази. През 2012 година, маската на Питър Мейхю се продава за скромната сума от 172,200 долара. Можем да кажем само "Рррр."!

Първият меч на Люк Скайуокър

Той е закупен от Гари Кюртз през 2008 година. Малко хора знаят, но същият е летял в открит космос, за да може да бъде още по-автентичен. Цената, която е била платена за него е само 240,000 долара. Парите ще отидат за построяването на нов Star Wars храм! 

Зимната каска на стормтрупърите

Виждал си ги в 5-тата част, когато Люк беше прибран в някакво животно, за да живее на топло. Тогава се оказа, че зимното облекло на войниците е единствената причина да се джойннеш към тъмната страна! Точно една такава беше продадена за скромната сума от 225 000 долара. Цената е висока, защото един от статистите е потвърдил, че я е носил и дори си я надписал от вътрешната страна. 

Миниатюрен TIE Fighter

Правилно, отново е участвал във филм и един от тримата, които летяха в компанията на Вейдър. Битката беше жестока и се водеше в сериозен мащаб. Купувачът трябва да знае, че този беше свален и сигурно има проблеми с управлението. Лукас не дава гаранция. Разбира се, цената му продължава да е твърде висока. Анонимният купувач е платил 350 000 долара. 

Специалната камера на Лукас

Оказва се, че епизод 4 е заснет с 35мм камера Panavision. Същата е използвана лично от Лукас и е била оценена на 200 000 долара. Феновете наддавали на търг, за да я притежават. Най-доброто предложение е 625 000 долара. Сега се оценява на много по-висока цена, защото се смята като част от историята на киното.

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
Печели Пари Онлайн
31 октомври 2013 | 14:40

ПЕЧЕЛЕТЕ ПАРИ ОТ ТОП 15 НА НАЙ-ДОБРИТЕ САЙТОВЕ САМО И ЕДИНСТВЕНО КАТО ПОТРЕБИТЕЛИ, КАКВИТО СТЕ НА ФЕЙСБУК, НО ОТ ТАМ НЕ ВИ ЗАПЛАЩАТ ЗА ТОВА. ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ И ДОКАЗАТЕЛСТВА ПОСЕТЕТЕ ПОСОЧЕНИЯ САЙТ ЧРЕЗ ГУГЪЛ-------->p e c h e l i o n l i n e. o v o . b g