Най-скъпите и най-евтини жилища в София

Британците са казали „Не сме толкова богати, че да купуваме евтини неща“ и може би са прави, особено когато става въпрос за неща, които се купуват веднъж или най-много два пъти в живота (каквито са жилищата). Разбира се, най-скъпото също почти винаги не е удачен вариант за мнозинството от потребителите. Искате да закупите евтин имот в София... – възможно е, но най-вероятно ще трябва да инвестирате сериозна сума в основен ремонт. 

Ето как изглежда най-евтиното обявено за проджба едностайно жилище от 24 кв. м, разположено в "Люлин 5". Вярно, че въз основа на обявената му продажна цена от 11 000 евро квадратният метър излиза едва 458 евро, което е цена, невиждана от 2006 г. насам, но това, което се вижда от снимките, определено не е много лицеприятно.

Фактът, че асансьорът се ползва с чип, а парното е спряно, говори, че съседките отношения във входа най-вероятно са обтегнати до краен предел (още един бонус, който върви с покупката на евтиния имот в случая). 

Ще погледнем и към най-скъпия едностаен апартамент, който се предлага. Разположен в емблематичната сграда до Южен парк, стил Манхатън, апартамент от 81 кв. м се предлага за сумата от 120 000 евро, или 1 481 евро за кв. м. Чистата му площ е 63 кв. м, което прави квадратният метър още по-скъп при ниво от 1900 евро.

Прави впечатление относително големия обем общи части, които се плащат в случая – чели 18 кв. м (22% от общата му площ). 

Горе-долу по същия начин стоят нещата и при двустайните жилища в столицата. Най-евтиното в границите на града и със снимки отново откриваме в "Люлин 5". Става въпрос за относително малък апартамент от едва 43 кв. м, като продажната му цена е 16 500 евро, което  прави едва 384 евро за кв. м. 

Обявата изглежда доста притеснителна, предвид на това, че в нея се споменава, освен че жилището има нужда от довършителни дейности, но също така, че общите части във входа не са поддържани. 

На противоположния фронт при най-скъпите двустайни откриваме апартамент от 128 кв. м, разположен в България Емирейтс Апарт Резиденс с продажна цена от 332 800 евро, или 2 600 евро за кв. м. Как изглеждаха най-скъпите двустайни 

Най-евтиният тристаен апартамент, който се предлага в София, е за 17 000 евро и е от 80 кв. м, намиращ се в "Дружба 1". Това прави скромната цена от едва 212.5 евро за кв. м. Апартаментът е преходен и за основен ремонт, което се казва в обявата. 

Тристаен апартамент в Идеален център на София, на площад "Александър Невски", от 150 кв. м е най-скъпият в тази категория, продаван за 690 000 евро, или 4 600 евро за кв. м.

Апартаментът е луксозно обзаведен и с невероятна гледка към храм-паметника "Александър Невски". 

Когато споменем думата "мезонет", в главите ни се появява образът на голямо, светло и просторно жилище, влизащо в категорията „луксозно“.

Евтините мезонети обаче са от друг тип. Мезонет от 80 кв. м в "Надежда 2" може да бъде купен срещу скромните 35 000 евро, или 438 евро за кв. м. Разбира се, както се казва „получаваш това, за което плащаш“. 

Разположен на 4 етаж в „нова сграда“ от 1997 г., без асансьор, мезонетът е тристаен. 

За най-скъпия мезонет неведнъж сме писали, като историята му е много интересна. След като стои на пазара вече повече от две години и цената му бе намалена преди месец с 200 000 евро, към днешна дата тя отново е повишена до първоначалното си ниво от 1.198 милиона евро. За съжаление, освен сградата, в която е разположен, липсват други снимки на предлагания имот.

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
Печели Пари Онлайн
16 октомври 2013 | 18:28

ПЕЧЕЛЕТЕ ПАРИ ОТ ТОП 15 НА НАЙ-ДОБРИТЕ САЙТОВЕ САМО И ЕДИНСТВЕНО КАТО ПОТРЕБИТЕЛИ, КАКВИТО СТЕ НА ФЕЙСБУК, НО ОТ ТАМ НЕ ВИ ЗАПЛАЩАТ ЗА ТОВА. ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ И ДОКАЗАТЕЛСТВА ПОСЕТЕТЕ ПОСОЧЕНИЯ САЙТ ЧРЕЗ ГУГЪЛ-------->p e c h e l i o n l i n e. o v o . b g

фото редактор
16 октомври 2013 | 17:29

photo-edit.vpramatarov.eu - Сайтът Фото Редактор Ви предоставя възможност да редактирате вашите любими снимки, без да трябва да имате знания или умения по сложни програми като Photoshop, Corel Draw или GIMP!