Най-странните продавани артефакти в интернет

Интернет е новият хипермол без никакви граници. Можете да поръчвате от всяка точка на света, да договаряте цената и да откриете милиони разнообразни стоки, да се запознаете с качествата на продукта и да получите всичко до входната си врата. Благодарение на интернет, можете да наддавате за исторически ценности, безценни антики и редица други специални артефакти. Интересите определят хората, а покупките им ги разкриват най-добре. Ето защо трябва да видите някои от най-странните и абсурдни покупки, продавани някога в мрежата: 

1. Коледна картичка от Тед Бънди

Съществува една много сериозна тенденция за изкупуването на лични предмети на серийни убийци. Тед Бънди е известен с убийството на поне 28 жени през 70-те години на миналият век, смята се за един от най-зловещите хора и по данни на криминолозите, този мъж е успял да примами и убие поне 100 жени. Тед става известен с изнасилванията, душеното и има документирани случаи на некрофилия. Не бихме правили анализ на колекционерите на подобни стоки, ала това е най-скъпо продаденият предмет, някога притежание на Бънди. Анонимен интернет купувач дава 3400 паунда за картичката.


2. Кичур коса от Чарлс Менсън

Менсън е единственият човек с доживотна присъда за убийство, без да е убивал никого. Благодарение на ораторските му способности и огромното качество да манипулира хората около себе си, Чарлс се превръща в перфектен облик на злото. Милиони си купуват неговата автобиография, а още повече са тези, които искат да се докопат до малко повече. Някои от най-скъпите вещи остават кръвна проба, нокти и кичур коса. Цената на всички вещи не е обявена официално. 


3. Изкуството на Джон Уейн Гаци

Убиецът-клоун е нещо като "То", но в истинският живот. Джони влиза в зловещата история на серийните убийци с присъда за изнасилване и убиване на 33 момчета за период от 7 години. През 1994-та година сяда на стола, за да получи своята фатална инжекция и сагата приключва. Притеснителното е, че оставеното от него наследство изобщо не е малко. Колекционери от целия свят наддават за картините, които убиецът е рисувал някога. В продължение на десетилетие след смъртта му, творбите стоят в една американска галерия. Официалните му картини и до днес се продават за скромни суми от 8000 паунда. Купувачът на всички картини признава, че е искал да ги изгори и по този начин да почете паметта на жертвите. 

4. Артефакти от Холокоста

Ако си мислите, че само нацистите закупуват предмети на Хитлер и SS, тогава вижте какво става с всички спомени от лагерите на смъртта. През 2013 година в eBay се появява обява за сувенири от този тъмен период на човешката история. Най-голямо внимание печели униформа на лагерник, която е била притежание на полски пекар, починал в Аушвиц. Тази "черна премяна" се продава за 11 200 паунда. Сред останалите вещи има куфар, четка за зъби и обувки. 

5. Инжекцията на Майкъл Джаксън

Светът определено усети един тежък удар със загубата на поп музиката Майкъл Джексън. По-голямата трагедия е, че след това се появи Джъстин Бийбър с финалната музикална атака. Смъртта на музиканта е в следствие на фатална инжекция, която е била поставена доброволно от музиканта. Малко след трагедията се появява и анонимен продавач на този предмет. Инжекцията е пусната за впечатляващата сума от 3.3 милиона паунда. През 2012 година собственикът пристига с цял екип адвокати, за да стане ясно дали този предмет може да се продаде или не. Настоящите планове били обвързани с пускането на търг и очаквана цена от 5 милиона паунда. 


6. Въжето на Саддам Хюсейн

Великият диктатор, който се превърна в обект на подигравки, беше заловен от американската армия и обесен. Повечето вещи на Саддам отдавна са разпродадени или извзети, ала има един елемент, който се оценява на 5 милиона долара - въжете, с което е обесен. Този предмет се появява в интернет през 2015 година, а наддаващите страни са богати израелски фамилии, ирански религиозни организации, както и една банка. 

7. Цигулка от Титаник

Всички знаем за трагедията на огромният кораб, благодарение на филмовата адаптация на Джеймс Камерън. Много години след потъването на кораба, някои предмети продължават да се продават. Цигулката, открита сред останките на кораба, е принадлежала на Уолъс Хартли. Оцелелите признали, че Уолъс не спирал да свири до последният момент, опитвайки се да успокои всички пасажери. Близо 101 години след потъването на кораба, този музикален инструмент заковава цената на 1.1 милиона паунда. 


8. Колата на Хитлер

Продадена за впечатляващите 6 милиона паунда, легендарната Mercedes-Benz Grober 770k е смятана за една от най-скъпите и продавани стоки в мрежата. Возилото е били изключително бронирано и предназначено за междуградски разходки, както и паради. Днес колата може да бъде открита в гаража на руският милиардер Майкъл Фронлич!

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
03 май 2016 | 14:58

26 април 2016 | 16:04

Джон Уейн Гаци хахахха, ама сте зле ... Да не е рода на Гацо Бацов ахахах