Най-жестоките химически атаки - Част 2

Показахме ти част от историята на химическите оръжия. Виж къде другаде са използвали химическо оръжие, което е забранено с конвенция. Може и да не вярваш, но дори сълзотворния газ не се разрешава за употреба. Въпреки това се използва свободно по целия свят. 

1. Сълзотворен газ

Може и да не вярваш, но той е забранен за използване от същата конвенция, която забранява и използването на зарин. Американците са съгласни с конвенцията, но това не им пречи да използват този агент, за да разпръснат протестиращите през 2011 година в Оакланд, Калифорния. 

2. Инцидентът в Уако

Случва се през 1993-та година. ФБР изпомпва достатъчно сълзотворен газ в сгради, където има жени, деца и новородени. Сълзотворният газ е леснозапалим. Пожарът отнема живота на 49 мъже и жени и 27 деца. Сцената се развива в резиденцията на Бранч Давидъс. Адвокат Жанет Рено казва, че условията там са жестоки и децата са бити системно, което води до суровите мерки. Оказва се, че религиозната общност се използва за трафик на оръжия. Инспекцията по контрол на оръжията, алкохола и тютюна разследва местната секта и накрая взима мерки за атака над ранчото. Миряните са въоръжени до зъби и следва жестока престрелка, която приключва доста жестоко. 

3. Обеднен уран в Ирак

Има милиони доказателства в мрежата, които ще покажат резултата от присъствието на САЩ в Ирак. Харвардският университет публикува труда на д-р Соуад Н, Ал-Азави. В него се показва и статистиката на заболелите от рак. Повече от половината новородени за периода 2007-2010 година имат родилни дефекти. Кристофър Бъзби от Европейския комитет за Радиационен Риск смята, че тези оръжия са разрушили генетичната цялост иракската популация. Бъзби публикува 4 научни изследвания и смята, че това е най-жестоката генетична атака, пред която се е изправяло човечеството. 

4. Напалм 

Лесно запалим и лепкав гел, който се използва най-често от САЩ. През 1980 година, употребата на напалм се смята за престъпление срещу човечеството. Точно като такова се смята и използването му през Втората Световна Война. Над 100 000 души умират от изгаряния и още един милион са пострадали по време на бомбардировките над Токио. 

5. Атомните бомби

Всички знаем, че и двете са детонирани от САЩ. Атомното оръжие не влиза в графата на химическите оръжия, но все пак можем да се съгласим, че уранът и другите радио активни елементи се откриват в периодичната таблица. Унищожаването на два града може да се смята като едно от най-жестоките престъпления срещу човечеството. Въпреки това, атомното въоръжаване продължава с пълна сила. 

6. Зариновият култ

Така се представя от японските медии. През 1995-та година, религиозен култ изпуска отровния газ в метрото в Токио. 5-ма души от религиозния култ Аум Шинрикьо се качват в метрото 8 часа сутринта и носят 2 чанти с течен зарин. В най-пиковия час ги хвърлят на земята и пробиват опаковките с върховете на чадърите си. Отровата убива 13 пасажера в мотриса и ранява още 5 500 души. Много от жертвите продължават да страдат от тази атака. Някои от тях остават парализирани и слепи. 

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари

Все още няма коментари!