Невероятното детство на Чарлс Менсън

Преди много време решихме да Ви запознаем с майките на серийните убийци и тяхната основна роля в създаването на подобна социална аномалия. Ето какво трябва да знаете за майката на Чарлс Менсън - единственият човек в света, който никога не е извършил убийство, но все пак получава доживотна присъда. Ето още едно доказателство, че нито един човек не се ражда зъл, обстоятелствата го създават!

Чарлс се ражда без име, а майка му е 16-годишната Кейтлин Мадокс. Бащата на детето е работник, за когото знае само, че се казва "Полковникът". С раждането на детето, майката го вписва просто като "Без име Мадокс". Едва след брака и с Уилям Менсън, детето вече може да има някакво име. 

Семейство Менсън признава, че Кейтлин се е опитала дори да го размени за бира, но хората мислили, че се шегува. Една от сервитьорките в закусвалнята, където младата майка се хранила, споделила, че детето и е много сладко и някога и тя иска да има такова. Кейтлин я погледнала и веднага обявила цената. След като никой не я приел толкова сериозно, младата майка оставила детето и се измъкнала. Сервитьорката го прибрала и след няколко дни го върнала на чичото, който разбрал каква глупост е направила мама.

Когато Чарли е само на 5 години, неговата майка вече се намира в затвора. Кейтлин била обвинена за грабеж с бутилка от кетчуп (преди много години са били стъклени и доста опасни). В този случай младата майка казала, че има пистолет и взела цели 27 долара от мъж, за когото смятала, че има твърде много пари. След този случай, Чарли заживява с леля.

Като дете, той никога не получавал подаръци за Коледа и най-доброто, което имал е четка за коса. Леля му казала, че ако се реши всеки ден има шансове да полети като Супермен. След коледните празници осъзнал, че всички останали имат много по-добри подаръци и откровено му се подиграват, което го мотивирало да запали даровете на послушните и заможни деца. Това е и първият документиран акт на насилие. 

Родителите са длъжни да възпитат своето дете и да го правят щастливо максимално бързо и сериозно. Най-скъпият спомен на Менсън е, че някога е бил прегърнат от майка си - някога. 

В малко по-напреднала възраст, Кейтли решава, че е време да разкара дете то си. Социални грижи отказват да го вземат, защото не смятат, че е добра идея Чарлс да живее в сиропиталище, след като има родител. Неговата "любяща" майка решава да го изпрати в пансион за момчета, където да получи поне някаква храна и образование. В малкият символичен ад, майката все пак се отказва от него и го лъже цели 10 месеца, че ще го вземе. Момчето бяга от училище отива до дома, за да разбере, че майка му не го иска и не желае да го гледа. След това никога повече не се връща да живее при нея.

Първата кражба се случва на 13-годишна възраст, когато Чарлс се опитва да открадне велосипед. Задържан и изпратен в ТВУ, той успява да избяга от там само след 24 часа и отново да започне да краде. 

Новото ТВУ е толкова "прекрасно", че Менсън моментално започва да бяга. След второто му залавяне става ясно, че момчето е малтретирано, бито и изнасилвано. След като няколко пъти успява да привлича вниманието на хората, един отец го мести в по-добър дом, където да живее с други деца. Единственият проблем е, че той вече е достатъчно наранен, наплашен и агресивен, за да може да оцени промяната. 

На 16-годишна възраст е вече в затвора и след една проверка на IQ-то му, пазачите разбират, че момчето не може да пише и чете. За 4 години в ТВУ-тата, Менсън не е научил нищо. Психиатърът определя неговите проблеми като "страх от отхвърляне и психологична травма". Всичко това благодарение на мама. 

Въпреки черната страна на неговия живот, Чарли не остава невинен, защото дори и в детските си години вече е осъден за изнасилване на момче, обири, нападения и редица други дребни престъпления. Самият той осъзнава, че изобщо не е готов за света и предпочита да остане в затвора. През 67-а година започва да моли всички надзиратели просто да не го пуснат и да го оставят да живее в затвора. Въпреки протестите, той е освободен и малко след това започва своята култова кариера като организатор на банда екзекутори.

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
Бу
06 април 2017 | 11:11

Статия, превеждана с Google Translate