Норвегия създава трезор за запазване на света
Норвегия има сериозни планове за запазването на цивилизацията и по тази причина започва да създава бункери, които да запазят милиони, милиони семена. Сградата е изградена от висококачествен бетон и ще издържи на почти всички природни катаклизми. Бункерът напомня много добре за скривалище, в което бихме могли да скрием някои от най-зловещите филмови герои. Защо е избрана тази локация?
 
 
 Изобретателят Майкъл Коч признава, че е избрал точно това място, защото повишаването на морското равнище няма по никакъв начин да достигне трезора със семената. Мястото е избрано и по друга причина - геологична стабилност, лесна достъпност и още много други причини. Според Майкъл, зад големите метални врати ще откриете спасението на човечеството, ако светът преживее един апокалипсис. В трезора са събрани около 556 милиона семена и се съхраняват на постоянна температура от -18 градуса по Целзий - достатъчни, за да оцелеят през следващите десетилетия! 

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
Mне
25 октомври 2015 | 11:23

Може, за теб всичко е възможно, след като нямаш социален живот и в 11 вечерта се чудиш какво да хейтиш :D

...
25 октомври 2015 | 04:12

Този трезор е изграден още 2008. Това, което сте намерили и не сте разбрали като новина е, че в момента вадят от трезора семена за Сирия.

Мда
24 октомври 2015 | 23:19

"Мястото е избрано и по-друга причина.." А по-слаби статии дали може да пускате?

p e c h e l i o n l i n e. o v o . b g
24 октомври 2015 | 14:28

ПЕЧЕЛЕТЕ ПАРИ ОТ НАЙ-ДОБРИТЕ ТОП 22 ОТ 45$ ДО .....$ МЕСЕЧНО САМО И ЕДИНСТВЕНО КАТО ПОТРЕБИТЕЛИ, КАКВИТО СТЕ НА ФЕЙСБУК, НО ОТ ТАМ НЕ ВИ ЗАПЛАЩАТ. ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ И ДОКАЗАТЕЛСТВА ПОСЕТЕТЕ ПОСОЧЕНИЯ САЙТ ЧРЕЗ ГУГЪЛ------------------>p e c h e l i o n l i n e. o v o . b g