Нова база данни предпазва проститутките от агресивни клиенти

Система позволява на проститутките да съобщават за агресивни клиенти и изнасилвачи. Същата носи зловещото име "The National Ugly Mugs" и вече оперира цели три години в Англия като е помогнала на 30 жени, които практикуват най-важната професия в света. Системата е изключително независима и администраторите имат правото да дават информацията само на офицери от полицията. Основана през 2012 година в Шотландия, тази база данни е успяла да съобщи за 65 агресивни случая, да предотврати около изнасилвания и сексуални атаки. 

Шотландската полиция е дала около 4000 паунда, за да се поддържа и резултатите не закъсняват. Алекс Фейс-Брус е споделил, че поддържа тази система, защото осъзнал, че тези жени са доста уязвими и много често става така, че насилниците избират и други жертви. Тази добра и действаща мярка за сигурност евентуално е предотвратила повече нещастни случаи, отколкото всяка друга. Причината е, че тази поне се стреми да спре престъплението, преди да се е случило. Жените, които се абонират за тази база, най-често получават смс или електронна поща, в която се съобщават имената или данни за потенциалните атакуващи. В базата присъстват телефонни номера, регистрационни номера на колата, както и други подробности, с които да се избягват. Подобно приложение би могло да бъде от голяма полза и тук, където редица престъпления остават тайна или мистерия за полицията. Важното е, че поне можем да се надяваме, че скоро ще ги стигнем.

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
данни
03 декември 2015 | 15:33

Ще напиша нещо интересно на друга тема. Струва ми се, че е може би е възможно полицаи и т.н от България и по света (уволнени заради секс (насила и т.н) и т.н с жени, момичета и т.н) да са изнасилили и т.н момчета и мъже (включително травестити), а по новините и т.н да се съобщава, че жертвите са жени и момичета, за да прикрият, че тези полицаи и т.н -са гейове (а подобни неща да има и в други случаи (като насилствена проституция, семейни свади, домашно насилие и т.н)- да се оповестява, че жертвите са жени, момичета и т.н- а реално да са момчета и мъже (включително травестити) ..Но това е само хипотеза…