Някои истории за Хитлер, които може и да не сте чували

Адолф Хитлер със сигурност е историческа личност, която е променила завинаги човешката история. Диктаторът ясно доказва, че светът може да се промени само с няколко болни идеи и достатъчно желание. Историите и конспирациите около Хитлер са много и всички имат доза истина в себе си. Към тях бихме искали да добавим още няколко истории за Хитлер, които може и да не знаете. 

В музея на ЦРУ можете да откриете огромен брой артефакти. Там се пазят някои от най-ценните исторически военни елементи, които имат значителна историческа ценност. Точно там могат да бъдат открити и няколко лични вещи на Хитлер. ЦРУ пази някои от канцеларските материали и бели листи на Адолф Хитлер, които са били известни с имперския орел, свастика и името на Адолф Хитлер в долния десен ъгъл. Освен тях може да се открие и порцеланова чиния със свастика. Личните вещи са били взети от Ричърд Хелмс, който в края на войната е успял да влезе в щаб квартирата на Хитлер и да напише бележка до 3-годишния си син. 

Емин Гиновчи е албанец, който има изключителни прилики с Хитлер. Приликата била открита от неговите приятели през 90-те години, докато бил част от Косовската армия на освобождението. Емин бива ранен по време на битка и се връща в родната си Германия. По време на престоя в болницата, двойникът си пуска и мустачки, с което кара персонала да онемее. След като напуснал болницата, той започнал да се разхожда по улиците и да прави снимки с хора срещу заплащане. Човекът дори предлага участия на различни мероприятия. 

И докато целият свят използва Хитлер като илюстрация на чисто зло, Тайланд гледа на фюрера с друго око. Тайландската образователна система не изучават Холокоста и използват образа му като забавна карикатура. По тази причина има случаи на тайландски ученици, които се явяват на спортния полуден с униформи на SS. Можете дори да откриете и тениска на Хитлер в Тайланд. Светът често се оказва в леки исторически издънки, след като индиец е бил заловен да продава "Сладоледът на Хитлер". 

Първите опити в политиката винаги са били трудни. По тази причина съществуват и така наречените PR екипи, които биха могли да сложат крила и на най-големия грешник. Точно това направил и Хайнрих Хофман, който е авторът на книгата "Хитлер, който никой не познава". В нея могат да бъдат открити снимки от детството, участията му на фронта и дори и първите му стъпки в политиката. Хитлер е представян като идеалист, който пътува от митинг на митинг и често се изобразява като изтощен човек, който милее за родината. Останалите кадри са сред деца, докато храни малък елен и докато се разхожда с любимите си кучета. До 1942 година, книгата има около 400 000 копия, които се продават в Германия и чужбина. 

"Дяволът с Хитлер" е 42-минутен кратък филм, който пренася зрителя в ада. Там става ясно, че хората не извършвали толкова много грехове и дяволът може да бъде уволнен и заместен с Адолф. Дяволът трябва да накара Хитлер да направи едно добро дело, за да запази мястото си като ръководител. Целият филм се състои от редица опити и изпитания, докато и двамата не се озовават в ада. Филмът не се приема добре от критиката и бързо се губи, но въпреки това се смята, че актьорите все още си го харесват. 

Елена Ржевская е била 25-годишна преводачка за руската армия и експерт във воденето на разпити. Когато руските войници стигнали до Берлин, Елена вече имала нова задача - да открие немския канцлер. Тялото на Хитлер било открито изгорено и близо до бункера, но липсвали всякакви доказателства. Руските офицери извадили зъбите на Хитлер и ги връчили на жената в червена кутия за бижута. Нейната задача била да обикаля всички болнични заведения с надеждата, че ще открие зъболекаря на Адолф. Точното описание било дадено от асистента на зъболекаря, който бил в кабинета, но най-добрата новина била, че пазел и рентгенова снимка. Преводачката трябвало да пази тайната си цели 12 години, защото Сталин предпочитал да вярва, че канцлерът е жив. 

Вещите на Хитлер са изключителна ценност за много колекционери, но наградата за най-луда личност ще се падне на английският милионер Кевин Уиткрофт. В негово владение е вратата на килията, зад която Хитлер е писал "Mein Kampf", притежавa Mercedes-ът му от 1938 година и дори изравя няколко рафта за вино от дома му в Бергхов. Домът на Уиткров е като музей на фюрера и е пълен с оригинални картини, мотоциклетът му и дори личното легло на фюрера, върху което спи милионерът. 

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари

Все още няма коментари!