Някои малко познати факти за нинджите

Нинджите отдавна са известни като едни от най-хладнокръвните нинджи, които някога сме виждали. Техният код известен като нинджитсу пази тайните на тихата битка, проникването в най-опасните зони и редица други постижения, за които са говорим. И до днес има много неща, които не можеш да знаеш. 


Мистерията

Нинджите са били изключителни фрилансъри и техните услуги са се използвали между 15 и 16-и век. Основна грешка е, че мнозина смятат самураите им за основен противник, докато това не е вярно - много често са се борили рамо до рамо. В повечето случаи за тях са се говорили доста силни фантазии, включително и изпаряването им във въздуха. Въпреки всичко, хората вярвали, че имат свръхестествени качества. В повечето случаи лъжите са вършели по-голямата работа!


Нинджите обичали добрите истории

Самите черни бойци не правили нищо по адрес на пропагандата. Те били доста доволни от факта, че някой ги рекламира по толкова добър начин. Освен това, повечето фантазии се родили в техния най-силен момент. Благодарение на това, никой не ги търсил за саморазправа, мнозина се отказвали да преследват. В нито един архив не се говорило толкова за архиви, което все пак гарантира, че може би някой е плащал на авторите да непишат нищо. 


Нинджите живеят в пълна изолация

Повечето идват от провинцията Ига. Поради липсата на проходимост, въпросната провинция е била с почти съвършената защита. Ига е обградена от планински пътеки, абсурдни наклони и допълнителни препятствия. Ето защо мнозина я наричат и столицата на нинджитсу. Проблемите започнали когато Ода Нобукатсу решил, че иска да завладее провинцията и да построи замък на въпросната си територия. Нинджите изгорили строежа и буквално попарили желанията на Ода. Същият решил да нападне долината с 8000  войника, но след редица засади, черните бойци успели да унижат и армията. Накрая се намерили нинджи, които да предадат долината и Ода се завърнал с 40 000 войника, както и желанието за мъст. Повечето успели да избягат, предавайки своята информация. 


Нинджитсу

Изкуството се е предавало от учител на ученик и никой не е записвал. Дори и да са били налични записки, те са били пазени в тайна и сигурно и така са изчезнали. Няколко семейства и до днес твърдят, че са директни наследници на нинджите и все още пазят корените на това изкуство. За жалост никой не може да потвърди и тази информация. 

Разнообразието Нинджитсу

Според легендата, всеки учител имал различни методи за преподаване и познавал разнообразни техники.  Повечето учебни заведения се намирали в Ига. В някои училища се изучавало бойното изкуство, а в други изкуството на тихите стъпки.  


Нинджите никога не приличали на нинджи

Въпреки описването им като бойци в черни одежди и маски, повечето са били изключително незабелижими и лесно се смесвали в тълпите. Едно от най-важните качества на нинджата е да бъде незабележим сред останалите и често дори да влиза в роли като на просяк. Токугава Иеясу наел нинджи за лични телохранители, но ги накарал да се облекат като градинари и така всички били близо до него в случай на опасност. 

Разминаванията в историята

При преводите и опознаването на нинджите като такива, някои автори твърдят, че са имали изключителен морал, докато други просто гарантирали, че нинджите били лишени от такива благодетели. Някои твърдят, че шурикените (звездите за хвърляне) не са били използвани, което не е истина. 

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
Ruler
22 април 2017 | 17:01

по неграмотно написана статия не бях чел

аз?
21 април 2017 | 20:43

Това също е силно "В нито един архив не се говорило толкова за архиви"

19 април 2017 | 16:41

"Нинджите отдавна са известни като едни от най-хладнокръвните нинджи..." е прекрасно изречение.

19 април 2017 | 16:38

"Нинджите отдавна са известни като едни от най-хладнокръвните нинджи..." е прекрасно изречение.

Batko
19 април 2017 | 16:23

Страшна статия - с Гугъл преводач ли я писахте ?