Някои важни прозрения

Технологиите напреднаха толкова много, че в днешно време позволяват на компаниите да увеличават размерите си както никога досега. Малки групи от хора могат да оказват голямо влияние. Екип от пламенни иноватори може да промени живота на милиард хора за миг. Неколцина предприемачи използваха технологиите, за да създадат мултимилиардни компании, които промениха света завинаги. Вижте няколко от техните прозрения за успеха, подбрани от Entrepreneur.com: 

1. Поемайте рискове, но ги смекчавайте. 

Почти всичко, което сър Ричард Брансън, основател на Virgin Group, е правил, е включвало големи рискове. Той обаче ръководи империята си Virgin Group като конкурентна екосистема, позволявайки на някои компании да продължават да съществуват, на други да умират, докато винаги експериментира без край. Той бързо налага идеите си и бързо слага край на неуспешните си начинания. Брансън е известен с това, че е основал множество компании, както и че е закрил бързо тези, които не са успели. Брансън разбира, че смекчаването на риска е от съществено значение. „Основаването на авиокомпания бе много смело и мащабно решение“, казва Брансън за Virgin Airlines. От Boeing обаче му позволяват да върне взетия самолет след 12 месеца. "Това означаваше, че мога да тествам водата, да видя дали хората харесват авиокомпанията," казва той. "Ако нещата не потръгнеха, това нямаше да срине всичко останало." "Щях да мога да гледам шефовете на моята звукозаписна компания в очите и щяхме да си останем приятели, защото нямаше да изгубят работата си." "Предприемайте смели ходове, но правете така, че винаги да има изход, ако нещата не потръгнат”, съветва Брансън 

2. Повтаряйте бързо и експериментирайте, докато нещата не станат както трябва. 

Главният изпълнителен директор на Amazon Джеф Безос е зает човек. Той не се итересува от малките промени в посоката или от вежливия тон. Той иска да внася мащабни промени, възползвайки се от мисленето на потребителите в дългосрочен план. Безос също така разбира, че единственият начин наистина да успееш е като експериментираш. Той знае, че този подход обикновено води и до зрелищни грешки. "Провалът върви ръка за ръка с изобретенията. Той не е по избор," пише Безос в писмото си до акционерите на Amazon през 2014 г. Служителите на компанията вярват в това, че „човек трябва да се проваля отрано и да повтаря, докато нещата не се получат," добавя Безос.

Вижте останалото тук!

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
wtf
05 февруари 2015 | 14:39

wtf