Някои жестоки училищна правила

Винаги сме казвали, че училището не е най-приятното място, особено с преподаватели, които се опитват да избият диви комплекси върху учениците. Подозираме, че те не са виновни, след като са успели да преминат през образователната система, но при всичко положения не сме съгласни с някои абсурди на родната образователна система. Абсурдите в родните училища достигнаха връх, след като съвсем скоро се появиха нови много по-мрачни истории. Светът не вижда подобни нарушения за първи път и ще покажем, някои от големите и абсурдни скандали, които са коствали много.


Аз те виждам

Училище в Пенсилвания решава да предложи нова форма на обучение, предлагайки на учениците 2300 MacBook-а, с които да следят учебния процес. Това звучи добре, докато не се оказва, че всеки компютър има камера, която може да се активира от директора и друг училищен персонал. Учениците разбират това много по-късно и някои дори съдят училището за заснемането им без тяхно разрешение. Директорката Каръл Кафиеро отказва да поеме отговорност в обвинението за воайорство и отрича някога да е използвала голите снимки на учениците в други сайтове. След дълги и унизителни дела, училището компенсира всички с 610 000 долара. 

Сексуалната ориентация е престъпление

Поне според преподавателите в Тексас, които се изправили срещу Скай Уайт. Момичето играело в отбора по софтбол и един ден била притисната от преподавателите по физкултура в съблекалнята. Героите решили да се изправят срещу момичето и да го обвиняват във връзка с друго момиче. Гаврата продължила дълго, но не се стигнало до физически контакт. Моралната обида е достатъчна, за да може Скай да се изправи срещу образователната система и да победи делото в съда, което е на стойност от 77,500 долара. Училищната администрация все още не е променила практиката, защото смята, че всичко е правилно. 

Ученическите кадри

Челси Чейни пуска своя снимка по бикини до картонена изрезка на Снуп Дог в социалната мрежа и я споделя с приятели. Директорът на училището веднага реагира и прави родителска среща с всички родители, показвайки снимката под предлог, че веднъж качено в социалната мрежа, всичко остава там. По-забавното е, че родителите на Челси били изумени от примера, както и факта, че цялото училище е видяло детето им по гащи. Девойката не е давала разрешение за употребата на този кадър и доказва, че няма как да е избрана случайно, след като трябва да се рови много в профила й, за да се открие. След дълго дело и нерви, момичето получава 2 милиона долара. 

Тоалетната

Основно училище в Мелбърн измисля нов начин за намаляване на прекъсванията на урока. Ако на дете му се приходи до тоалетна, целият клас трябва да отиде с него. Това довело до редица неудобства сред младежите. Децата спрели да пият вода, за да не им се ходи до тоалетна, а останалите се напикавали, за да не се излагат, вдигайки целия клас. След яростен протест, директорът намаля изискванията и изпраща само трима души. След 19 месеца с оплаквания и заплахи, директорът напуска поста си, а училищния съвет отменя правилото. 

Оръжията са опасни

След поредната престрелка в училище, американските власти забраняват дори споменаването на оръжие в клас. Резултатът е повече от забавен, след като 7-годишно момче от Мериленд е наказано, защото си играел с курабийка, която оформил като пистолет. 5-годишно момиченце от Пенсилвания било отстранено за 10 дена от градината, защото можела да бъде потенциален терорист. Детето носило пистолет "Hello Kitty" за сапунени мехури. Друго дете е изгонено от училище, защото държало пръстите на едната си ръка под формата на пистолет. 

GPS сигнали

Училище в Калифорния използвало GPS-и, за да локализира всички палавници, които отказват да влизат в час. Наказанието на кръшкачите било по 6 седмици. Младежите получавали всички облаги от телефонно позвъняване за добро утро до допълнителни санкции, ако се приберат по-късно от 8 часа вечерта у дома си. Резултатът е съдебно дело от 75 семейства. Училището все пак запазило достойнството и раздавало проследяващите устройства в телефони. В Сан Антонио били раздавани като гривни.

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
Печели Пари
17 октомври 2014 | 19:09

ПЕЧЕЛЕТЕ ПАРИ ОТ ТОП 17 НА НАЙ-ДОБРИТЕ САЙТОВЕ САМО И ЕДИНСТВЕНО КАТО ПОТРЕБИТЕЛИ, КАКВИТО СТЕ НА ФЕЙСБУК, НО ОТ ТАМ НЕ ВИ ЗАПЛАЩАТ ЗА ТОВА ЧРЕЗ СТРАНИЦАТА С НАД 23 000 ПОСЕЩЕНИЯ. ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ И ДОКАЗАТЕЛСТВА ПОСЕТЕТЕ ПОСОЧЕНИЯ САЙТ ЧРЕЗ ГУГЪЛ-------->p e c h e l i o n l i n e. o v o . b g