Някои зловещи човешки експерименти в медицинската история

Експериментите с хора вече започват да се случват цели 150 години, а архивите могат да покажат, че човечеството заслужава съдбата си, след като доброволно може да се подложи на всичко за пари или за извоюване на свободата си. Лентата на медицинските експерименти ще покаже, че човечеството прекарва много години в търсенето на абсурдно лечение за най-обикновени проблеми. Лекарите са вярвали, че мастурбацията е психично отклонение, прилагали са операция срещу истерия и още куп други абсурди, които могат да бъдат открити в днешно време. Вижте част от най-глупавите и най-зловещи експерименти с хора, които някога са провеждани:


Сексуалният експеримент на Тийръм

Лауд Хъмпфри е американски психолог, който искрено се интересувал от сексуалните занимания на мъже в публичните тоалетни. Неговият фокус падал върху оралната еднополова любов и след известно време убедил правителството да отпусне средства, за да може да направи своите научни наблюдение. Лауд започнал да наблюдава над 1000 подобни мъжки занимания и накрая дори защитил докторската си степен с такова начинание. Той открил, че 54% от мъжете са били женени, а 38% изобщо не са били бисексуални или хомосексуални. Изследването му помогнало за разбиването на множество наложени стереотипи в американската култура. Разбира се, същият изисквал от полицията да задържа провинилите се, но това е друга тема. 

Хенриета Лакс

Това е жената, която дава толкова много на медицината и никога не получава цент за жертвата си. Хенриета се превръща в донор на клетки за медицински експерименти и практически успява да се превърне в първата жена, чийто ракови клетки могат да бъдат запазени живи и изследвани. Благодарение на това постижение, медицината успява да изработи полио ваксина, да направи изключително много открития за раковите клетки, ХИВ, модифицирането на гените и още много други открития. Единственият проблем е, че донорът никога не получава и благодарност и на финала е заровена в общ гроб. Минават десетилетия, преди да стане ясно, че тази жена е помогнала за медицинската революция. 

Д-р Харълд Уолф

Той е отговорен за серията експерименти със затворници и постоянно се е стремял към постигането на тотален контрол върху съзнанието на опитните си зайчета. ЦРУ доставят достатъчно информация и хора за експерименти, докато Уолф се наслаждавал на експеримента, прилагайки редица унижения, изтезания и хипноза, за да наложи своята воля върху друг човек. Основната цел била да се създаде лекарство, което поетапно да унищожи човешкия мозък. В едно от писмата му до ЦРУ става ясно, че той изисква "достъпни обекти за тест на лекарството". Подобна молба може само да показва, че неговият експеримент е успешен.

Ема Ексщийн

Тя отива при д-р Зигмунд Фройд с оплаквания за стомашни болки и депресия. Вместо да получи помощ, дамата е била лекувана за истерия и прекомерна мастурбация. 27-годишната жена била подложена на специална операция, в която вътрешността на носа й трябвало да бъде обгорен. Операцията била с доста зловещ резултат и дори се стигнало до обезобразяване, но това не й попречило да се връща през следващите 3 години за допълнително лечение. 

Д-р Лорета Бендер

Тя започва да работи с деца в Ню Йоркската болница Крийдмор, където вярвала, че е открила истинската революция за лекуването на деца със социални проблеми. Методът бил доста прост и лесно приложим - жената задава въпроси на своите пациенти и след това предлага серия от  електрошокови терапии на печелившите. Резултатът бил изумителен - почти всички деца започнали да показват ранни следи на шизофрения. Когато проектът е замразен, Лорета вече е приложила терапията на над 100 деца на най-различна възраст. 

Дейвид Питър Реймър

Пациентът се ражда като мъж, но минава през доста некадърно обрязване, което слага край на неговият живот като мъж. Кошмарите започват и се появява г-н Джон Моне, който вярва, че полът може да бъде научен и точно по тази причина започва серия от изследвания. През цялата терапия, Мъри убеждава родителите и обяснява, че техният син наистина може да живее нормално. Единственият проблем е, че годините на терапия не успяват да помогнат и Дейвид се самоубива на 38 години, след като преминава през ада. 

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
p e c h e l i o n l i n e. o v o . b g
24 септември 2015 | 13:01

ПЕЧЕЛЕТЕ ПАРИ ОТ НАЙ-ДОБРИТЕ ТОП 17 САЙТОВЕ (НАЧАЛНАТА СТРАНИЦА Е ОБНОВЕНА) САМО И ЕДИНСТВЕНО КАТО ПОТРЕБИТЕЛИ, КАКВИТО СТЕ НА ФЕЙСБУК, НО ОТ ТАМ НЕ ВИ ЗАПЛАЩАТ. ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ И ДОКАЗАТЕЛСТВА ПОСЕТЕТЕ ПОСОЧЕНИЯ САЙТ ЧРЕЗ ГУГЪЛ------------------>p e c h e l i o n l i n e. o v o . b g