Обичаите в Япония, които трябва да знаете

Япония е държава с много различни навици и обичаи. Вижте 11 характерни неща за страната на изгряващото слънце, които се струват доста странни на другите нации: 


Числото 4 се избягва 

В Япония числото 4 се изписва по много сходен начин на йероглифа за смърт и се избягва. Нещо подобно на номер 13 в западните култури. Трябва да избягвате и нещата, които са бройка по 4. Не бива да давате подарък, който се състои от 4 неща. Асансьорите често нямат 4-и етаж, а в някои по-екстремни случаи дори няма номера от 40 до 49. Номер 49 пък на японски звучи близо до думите „мъчителна смърт“ и също се избягва. Практиката да се избягват тези цифри се нарича тетрафобия. 

Да си издухваш носа на обществено място се счита за невъзпитано 

Не просто невъзпитано, а отвратително – това считат японците за издухването на носа. Повечето хора просто търпят сополите, докато не намерят някое уединено място, където могат да свършат тази работа. Японците също така намират носните кърпички за гнусни. 

Никой не дава бакшиш 

Тук никой не дава бакшиш. Ако оставите такъв, то това или ще се сметне за обидно, или сервитьорът просто няма да разбере защо сте го направили и ще ви гони, за да ви върне рестото. Ако много искате да се отблагодарите, може да се остави малък подарък.

Прочетете още тук!

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
Печели Пари
20 февруари 2015 | 19:21

ПЕЧЕЛЕТЕ ПАРИ ОТ ТОП 15 НА НАЙ-ДОБРИТЕ САЙТОВЕ САМО И ЕДИНСТВЕНО КАТО ПОТРЕБИТЕЛИ, КАКВИТО СТЕ НА ФЕЙСБУК, НО ОТ ТАМ НЕ ВИ ЗАПЛАЩАТ. ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ И ДОКАЗАТЕЛСТВА ПОСЕТЕТЕ ПОСОЧЕНИЯ САЙТ ЧРЕЗ ГУГЪЛ С 57000 ПОСЕЩЕНИЯ НА РАЗЛИЧНИТЕ МУ СТРАНИЦИ---->p e c h e l i o n l i n e. o v o . b g