Обикновените хора, които стават герои

Сред всички негативи, сивото ежедневие и привикването към лошите новини, човек трябва да получи и доза положителни новини. Човешката природа, по някаква абсурдна причина, е свикнала да чете и разпознава лошите новини. Статистиката показва, че пред няколко добри, читателят ще прочете онази, в която има трагедия. Добрите новини не се радват на подобаващо внимание, ала настояваме да ги има. На края на деня не мислим толкова за злините, които сме свършили и рефлектираме върху свършените добрини. В мрежата можете да откриете много примери за човешката добродетел, а ние ще представим само част от тях! Запознайте се с хората, които дават надежда.

Братовчед ми страда от синдром на Даун и често има трудности, но това не го отчайва. Един ден дойде при мен и ми даде малък пръстен символизиращ приятелство, уверявайки ме, че е много скъп. Попитах защо ми го дава, а той ми отвърна: "Защото си единствения ми приятел, който няма да го продаде.". И до днес не съм го свалила. 

Имам приятел, който буквално е минал през ада. Ражда се със сърдечни проблеми и на 2-годишна възраст минава през много тежка операция. Неговите родители се разделят, когато е на 8-годишна възраст. Майка му почина от рак, когато беше на 11 години, а лекарите дават още една година живот на баща му. Той е само на 16 години, но не спира да се усмихва. 

Дядо ми е в последната фаза на Алцхаймер. Вече не помни кой точно съм аз, но всеки път се усмихва широко и ми казва, че ме обича, когато влезна в стаята. 

Видях малко момиче с обяда си за училище на улицата. Тя се оглеждаше внимателно, докато не видя един бездомник и не хукна към него, за да се ръкува и да му даде торбичката си. Бездомникът се разплака и каза, че не е докосвал човешко същество от години и никой не го смятал за човек. 

Работя като пазач и най-често се карам с всякакви хора, които отказват да следват елементарния ред. Работата е гадна и не толкова добре платена. Всичко това успях да преглътна веднага, след като една старица ме прегърна и ми благодари за това, че пазя всички. 

Имам приятел с изключително дълга коса. Благодарение на нея се превръща в мишена за всички "умни" хора. Един ден не издържах и му казах, че трябва да се подстриже. А той ми отговори, че си пуска дълга коса, защото трябва да е с определена дължина, за да я дари на жените и децата, които нямат. Оказа се, че прави това през последните 4 години. 

В болницата докараха момиче, което претърпяло жестока автомобилна катастрофа. Лекарите бяха категорични, че мнозина на биха оцелели. Семейството получи сметка за пластична операция, която трябваше да се погрижи за обезобразеното лице на дъщеря им, но те нямаха толкова пари. Един от хирурзите каза, че ще направи операцията безплатно и ще се грижи за пациентката така, сякаш е негова дъщеря. 

Прибирах се към вкъщи с 4-годишната си дъщеря, която не спираше да плаче за бонбони. Точно в този момент бяхме в сериозни финансови затруднения. Един тийнейджър видя всичко, доближи се и даде голям сладолед на дъщеря ми с 20 долара в салфетката. Малкият не каза и дума и бързо побягна! 

Повечето деца плачат, когато не получат нещо. Моят 7-годишен племенник плаче, защото иска родителите му да дадат пари или храна на бездомните, защото не искал да умрат от глад. 

Племенникът ми е в ново училище от няколко месеца. Той е висок, доста едър и се забелязва отдалече. Един ден го попитали защо не тормози по-малките, както правят всички останали, а той им отговорил, че няма какво да доказва. Той е само на 10 години. 

След тежък ден на работа, реших да седна на една люлка в парка. Наблюдавах малко момченце с майка си, която го следваше навсякъде. Загледах се по внимателно и забелязах, че детето страда от Ауитизъм. Той забеляза, че спрях да се люлея, дойде и ми каза "Нека помогна", опитвайки се да ме залюлее отново. 

Трябваше да гледам малкия брат на един приятел. Предложих му да играем на електронни игри, но той настоя да играем на шах. Не вярвах, че 7-годишните могат да играят шах, докато не ме победи два пъти. 

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
Анета
24 април 2015 | 12:09

Life Vest Inside - Kindness Boomerang - "One Day"

Анета
24 април 2015 | 11:45

Като изключим, че трябва да се спре ел. захранването на контактната релса, видеата вдъхват надежда. А защо не мога да слагам линкове в коментарите си?

LLC
23 април 2015 | 21:56

Чудесна статия! Много тъжна беше историята на автобусния шофьор в Китай, както и шофьорът който следеше единият пътник и когато колабира веднага се притече и успя да го реанимира! В чужбина много държат на курсовете по бърза помощ.

Оги
22 април 2015 | 12:24

От кой сайт ги взимате тези истории? Интересни са

BG primeri
22 април 2015 | 07:01

нека допълня с няколко БГ примера: - 9 годишно момче от малък град страда от слепота. Цената на операцията е непосилна за родителите. Цялата сума е поета от Един Единствен дарител, не роднина на детето. - 26 годишно момиче участва в благотворителна кампания в дом за сираци. Предния ден разбират че едно от децата има Рожден Ден. Момичето поема инициативата и купува голяма торта за момчето. Момчето става на 16 години и това е първата му Торта за Рожден Ден. - майка решава да възпита 5 годишния си син в благотворителност. Обяснява му, че има деца които са бедни и нямат никакви играчки. Затова нека детето отдели една единствена своя играчка и я дари на някое бедно детенце. Детето дарява повече от половината си играчки всяка година. - БГ работодател наема на работа с предимство сираци.

Печели Пари
21 април 2015 | 22:38

ПЕЧЕЛЕТЕ ПАРИ ОТ ТОП 14(ОБНОВЕН СПИСЪК) НА НАЙ-ДОБРИТЕ САЙТОВЕ САМО И ЕДИНСТВЕНО КАТО ПОТРЕБИТЕЛИ, КАКВИТО СТЕ НА ФЕЙСБУК, НО ОТ ТАМ НЕ ВИ ЗАПЛАЩАТ. ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ И ДОКАЗАТЕЛСТВА ПОСЕТЕТЕ ПОСОЧЕНИЯ САЙТ ЧРЕЗ ГУГЪЛ----------------------->p e c h e l i o n l i n e. o v o . b g