Oнайлн търговията vs. спортните залози: Кое е по-рисково

Спортните комарджии имат много общо с онлайн трейдърите

И едните и другите вярват, че може да предскажат бъдещето, но понякога попадат в капана на вземането на решения със сърцата си, вместо с техните мозъци. И разбира се, и едните и другите мразят да губят.

Но не позволявайте на тези прилики да Ви заблудят. Спортните залагания може да бъдат по-забавни, но определено са по-рискован начин да използвате парите си, отколкото да ги инвестирате на финансовите пазари. В по-дългосрочен план, трейдърите имат шанс да направят повече пари, защото има по-малко низходящи рискове.

"Много хора приемат търговията като хазарт, но аз често казано не. Кое казино или букмейкър плаща на залагащия 73% от времето? ", казва Кристиан Кочинту, регионален мениджър на Admiral Markets, водещ доставчик на онлайн търговия.

Това е процентът време, за който изследванията показват, че S&P 500 - златния стандарт на фондовите пазари - е поскъпвал през годините от 1926 г. насам.

Това са доста добри коефициенти.

Привлекателността на залога: българите залагат над 500 милиона лв. всяка година около спорта.

Лесно е да се види защо феновете може да се изкушат да залагат за любимите си отбори и спортисти. Залагането на футболни отбори може да изглежда като безопасен залог, особено в сравнение с подбирането на победителите или губещите на валутния или фондовия пазар.

Правиш залога на базата на някои факти и някои интуиции. И нито една инстанция не може да Ви гарантира, че той ще се окаже верен.

"Залагането е по-трудно и по-рисково", заключават тези, които има много опит и в света на залозите и в онлайн търговия.

"Една голяма, стабилна фирма или голяма икономика имат нисък шанс да се сринат и да доведат до загуба на всичките Ви пари, което никога не се случва в спортните залагания ", казват организаторите на Конкурса за онлайн търговия с награден фонд от 3 780 лв., посветен на Олимпийските игри.

Всичко или нищо: Спортните залагания имат тенденцията да бъдат игра с нулев резултат. Залагащият мигновено ще загуби цялия си $ 500 залог, ако един от избраните фаворити не успее да спечели.

Въпреки че някои потъват с $ 500 в акциите на Apple, Gold или USD има малък риск от загуба на цялата първоначална инвестиция, дори при маржин търговията, с правилното управление на парите. Цената може да отиде нагоре и надолу, но обикновено не излиза на нула.

Трейдърите също имат способността да разпределят парите си сред много инструменти. Хората често инвестират в борсови индекси, които включват дори стотици акции, което им помага за намаляване на риска.

И търговците имат по-голям достъп до инструменти, които могат да сведат до минимум риска от загуба на пари. Например, Stop loss поръчка инструктира брокера да се отърве от валутна двойка, акция или стока, когато спадне под определена цена.

Такива хеджиращи инструменти не са толкова лесно достъпни или дори осъществими за спортните комарджии. В същото време, онлайн търговията на финансовите пазари носи по-висока възвращаемост на вложенията. Докато много активи предлагат стабилна възвръщаемост, трейдърите понякога удрят джакпота (помислете: купуването на акции на Apple в началото на 2009 г., или Тесла през 2012 г.).

Комарджиите и инвеститорите също имат много различни времеви хоризонти. Дадена акция, валутна двойка или стока теоретично може да бъдат държани за безкраен времеви период, но спортния залог може да приключи с едно мигване на окото.

Дори най-нещастните инвеститори, които скочиха на пазара в неговия връх през октомври 2007 г. в крайна сметка върнаха парите си обратно, когато фондовия пазар достигна през 2013 год. отново нивата отпреди рецесията.

Същото не може да се каже за тези, които заложиха доста на Англия или Румъния в Евро 2016. Можете да задържите билетите от залаганията през целия си живот, но Вие няма как да получите реванш.

Небето е горната граница за трейдърите на финансовите пазари. Може да имате успехи и в двете посоки на пазара, нагоре или надолу, и трейдърите, които играят на някакви нива могат да се насладят на тръпката от победата без непременно да изпитат агонията на поражението.

Конкурът, който да следите през 2016 г.

В чест на Олимпийските игри през 2016 г., Admiral Markets стартира Конкурс за онлайн търговия „Търгувай като Олимпиец“ с награден фонд от 3 300 лв.

Наградният фонд ще бъде разпределен между 3-мата най-добри участници-медалисти, които ще бъдат наградени на официална церемония. Шампионът по търговия също ще получите важно признание във финансовите медии, www.profit.bg и www.admiralmarkets.bg.

Profit.bg е изключителен медиен партньор на конкурса, който ще започне на 1 август.

Конкурсът има едно просто правило: ще победи най-добрата процентна възвръщаемост. Всичко, което трябва да направите е да отворите реална сметка Admiral.Markets и да се присъедините към конкурса с награден фонд от 3 300 лв. и още много предметни награди, като таблет Lenovo Tab Yoga 2.0.

Още по темата

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари

Все още няма коментари!