ООН задължава мъжете да използват емоджита

Джордж Оруел е написал в легендарната си книга "1984", че големият брат забранил употребата на друг език, освен официалния, с който се забранява свободната комуникация. Светът успя да избегне това, използвайки всички средстава за умишлено затъпяване, но ако това не е достатъчно, скоро ще бъдете задължени да използвате емоджи иконите. Защо? Според ръководителката на кампанията HeForShe на ООН, мъжете ще трябва да свикнат с интегрирането на жълтите кръгли идиотчета в разговорите. Елизабет Нямаяро в момента работи и в колаборация с EA, за да превърне онлайн гейминг местата в по-безопасни зони. Според нея, мъжете трябва да свикнат да използват емоджита, за да запазят тона на позитивния разговор. HeForShe също така се опитва да пребори токсичния език и разработва безполова форма на комуникация.

Това ще отърве мнозина и от стереотипа на гейминг индустрията, която обикновено била насочена предимно към мъже. Мнозина знаят, че жената в WoW се превръща в магнит за пишки, но пък винаги може да изключите чата или да знаете с кого може и с кого не може да комуникирате. Според статистиката, повече от 50% от жените са ставали жертва на електронно насилие, но крият всичко това. Така, ние имаме едно много по-сериозно предложение за мадам Нямаяро. Нека повишим езиковата култура, научим децата да четат правилно и да мислят, за да не се налага пред всяко изречение да слагаме усмивки или каквито и да е други глупости. Нямаме нужда от жълти човечета, гифчета, други мърдащи тъпотийки и прочие. Искаме да видим как някой ще ни задължи да коментираме и участваме в интернет индустрията с подобни добавки. Българският език. г-жо Нямаяро, е достатъчно богат, за да помогне на човек да се изрази и да покаже своите емоции, много преди появата на онлайн индустрията, шльокавицата, чата и онлайн гейминга. Следователно не само предлагаме да се занимавате с нещо друго, но и да спрете да си мислите, че He e длъжен на She с каквото и да било, че трябва да променя дори езика си, за да може She да се чувства добре. Една вавилонска кула ни стига, мерси.

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари

Все още няма коментари!