Опасните ядки

Толкова много е изписано за ползата от различните видове ядки, а сравнително рядко се споменава колко опасни могат да станат те при неправилно съхраняване.

Задължително е например да се държат в непрозрачна опаковка и на прохладно място, защото слънчевите лъчи и топлината спомагат за гранясването им.

След отваряне на пакета ядките трябва да се съхраняват в хладилник или фризер. На стайна температура те могат да издържат близо месец, но само при условие, че са защитени от светлина.

По-уязвими на температурни промени са по-мазните ядки – кашу, фъстъци, орехи.

Още по темата

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари

Все още няма коментари!