Опитните шофьори причиняват най-много катастрофи

Безкрайното твърдение, че неопитните шофьори са причината за катастрофите, официално отпада като фактор във войната по пътищата. Оказва се, че неопитните шофьори са тези, които внимават много повече на пътя, отколкото всички останали. Те са склонни да наблюдават много повече пътната обстановка, погледът им търси пътните знаци и най-често са готови да скочат на спирачката в първия удобен момент. След като тези хора се смятат за много по-внимателни, кои са отговорни за катастрофите? 

Според редица застрахователи, в Европа и САЩ, проблемните шофьори са тези, които се смятат за най-безстрашни и способни. Онези хора, които всеки ден сядат зад волана и вярват, че има още 1 секунда, преди да светне червено, онези хора, които смятат, че колата им може да спре моментално бързо, въпреки старите гуми и много други "скрити автомобилни проблеми". И това, което американците предлагат на своите курсисти не е ограничение, нито поредна неработеща рестрикция, те предлагат повече информация, както и сериозно количество часове зад волана.

Предлагат драконови мерки за онези хора, които шофират с телефон в ръцете, разсейват се лесно на пътя и вярват, че могат да овладеят всяка ситуация. Експерти твърдят, че можете да минавате по един и същи път всеки ден, без да забележите резките промени на пътя, както и смяна на пътищата с предимство. Провъзгласилите се за "опитни" шофьори, се смятат и за най-рисковите такива. Помислете си това, преди да започнете със спортното шофиране!

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари

Все още няма коментари!