Отговорите на някои много важни въпроси

Да пишкаме ли в морето и океана? 

Две трети от хората, участвали в анкета на производителя на тоалетна хартия Proctor & Gamble, признават, че пишкат в океана. Почти половината са го правили повече от веднъж. Въпреки това, това не се брои за замърсяване, защото урината е съставена от 95% вода и някои натриеви и хлорни йони, известни още като готварска сол – вещества, които вече се съдържат в морската вода. Единственото нещо, което липсва в океана, а е налице в човешката урина, е карбамид. Това съединение помага на тялото ни да се освободи от азота. Но според учените, то взаимодейства с океанската вода за производство на амониево съединение, което служи като храна за водните растения. 

А по повод пишкането в басейна? 

Изследване показва, че уринирането в хлориран басейн създава токсичен химикал, наречен цианоген хлорид, който е подобен на сълзотворен газ. За да се получи той обаче, хлорът трябва да бъде с доста високо съдържание във водата. Така че, ако от химическа гледна точка е безопасно да се пишка в басейна, общото благоприличие налага да го правите в тоалетната. Все пак никой не иска да плува през жълт облак. 

Защо няколко глътки кафе ни изпращат в тоалетната? 

Това се случва на около 50 процента от пиещите кафе, защото напитката стимулира мускулните контракции в последната част на дебелото черво.

 

Останалите са тук! 

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
Печели Пари
03 октомври 2014 | 18:54

ПЕЧЕЛЕТЕ ПАРИ ОТ ТОП 17 НА НАЙ-ДОБРИТЕ САЙТОВЕ САМО И ЕДИНСТВЕНО КАТО ПОТРЕБИТЕЛИ, КАКВИТО СТЕ НА ФЕЙСБУК, НО ОТ ТАМ НЕ ВИ ЗАПЛАЩАТ ЗА ТОВА ЧРЕЗ СТРАНИЦАТА С НАД 23 000 ПОСЕЩЕНИЯ. ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ И ДОКАЗАТЕЛСТВА ПОСЕТЕТЕ ПОСОЧЕНИЯ САЙТ ЧРЕЗ ГУГЪЛ-------->p e c h e l i o n l i n e. o v o . b g

Alex
03 октомври 2014 | 12:05

Кур за препратките !

до 123
02 октомври 2014 | 21:40

Това го направиха, защото хиляда човека ревяха, че всичко е копирано от профит. Но наистина, тези препратки са ужасяващо дразнещи. Сложете отдолу един подпис profit.bg само и това е достатъчно.

456
02 октомври 2014 | 16:34

+1!

123
02 октомври 2014 | 15:55

Писна ми на к*ра с тия прехвърляния много малумна работа станахта, к*р за вас и шибаните ви превхърляния.