Откъде идват горивата за бензиностанции Газпром

Една от най-модерните рафинерии в Югоизточна Европа, в която от 2009 г. до днес са инвестирани повече от 550 млн. евро и 100 млн. евро в екологични проекти, снабдява опериращите в страната ни бензиностанции под бранда Газпром. Горивата от рафинерията изцяло отговарят и покриват стандарта Евро 5. 

Плановете са у нас до края на 2016 г. броят на бензиностанции с бранда Газпром да достигнат 55.  Това съобщи Иван Костадинов, генерален директор на НИС Петрол ЕООД за България. 

Компанията е дъщерно дружество на НИС (Nafta Industrija Srbije). НИС пък, от своя страна, е собственост на Газпром Нефт, притежаващ  56.15%, а Република Сърбия има дял от 29.88%.  Рафинерията, находяща се в Панчево, е една от двете в съседна Сърбия, собственост на НИС (Nafta Industrija Srbije). Днес НИС държи над 70% пазарен дял в продажбите на едро и 33% от тези на дребно в Сърбия. 

Оттам купуват и останалите големи играчи в Сърбия, познати и у нас. Рафинерията ползва каспийски нефт, а също и от Русия и Сърбия.  До момента инвестицията в България е 75 млн. евро  - в развитие на търговската си мрежа и собствената си петролна база за петролни продукти и горива в Костинброд. Притежаваните бензиностанции са 35 на брой, като 23 от тях оперират с бранда Газпром, а 12 работят под бял бранд. В близките месец и половина – два компанията ще пусне на пазара нов премиум бензин – G Drive.  

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
kmeta
13 октомври 2014 | 21:07

Уважаеми читатели, всички бензиностанции в България зареждат от лукоил-бургас. Аз лично пълня цистерните. Благодаря!

sru2
13 октомври 2014 | 20:56

Какво оревахте света, бе ревльовци малоумни! Нали и това списание трябва да се издържа по някакъв начин!? По-добре така, отколкото да ти изкачат глупави флаш реклами!!!

13 октомври 2014 | 20:08

То боклуците край нямат

Печели Пари
13 октомври 2014 | 15:02

ПЕЧЕЛЕТЕ ПАРИ ОТ ТОП 17 НА НАЙ-ДОБРИТЕ САЙТОВЕ САМО И ЕДИНСТВЕНО КАТО ПОТРЕБИТЕЛИ, КАКВИТО СТЕ НА ФЕЙСБУК, НО ОТ ТАМ НЕ ВИ ЗАПЛАЩАТ ЗА ТОВА ЧРЕЗ СТРАНИЦАТА С НАД 23 000 ПОСЕЩЕНИЯ. ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ И ДОКАЗАТЕЛСТВА ПОСЕТЕТЕ ПОСОЧЕНИЯ САЙТ ЧРЕЗ ГУГЪЛ-------->p e c h e l i o n l i n e. o v o . b g

stun
13 октомври 2014 | 14:35

Вече и платени статии ли почнахте да пускате?!? Поне сложете надпис "реклама".