Пет причини България да е пазена в тайна от Европа

България със сигурност не е една от първите дестинации, които ви идват на ум, когато планирате пътуване в Европа. А трябва да бъде. Това е най-добре пазената европейска тайна. Това пише международният сайт за студентски пътувания и обучения goabroad.com. През последните няколко години България постоянно увеличава популярността си сред младите и авантюристични туристи и бързо се превръща в нова гореща точка източно от Прага. Като една от най-старите държави в Европа и тази, която е запазила своите име и място на Балканския полуостров над 1300 години, истинско чудо е, че страната успява да избяга от радара на масовия туризъм. Вижте Топ 5 на причините да посетите България и да откриете тайните й: 

5. Най-добрата европейска дестинация за вашия бюджет 

Пътуванията в Европа са скъпо удоволствие. В България обаче можете да видите древна история и култура на доста поносима цена. Вземете за пример София - столицата и най-скъпият град на България. Тя се нарежда в Топ четири най-впечатляващите, все още достъпни европейски градове. През 2013 г. тя дори получи титлата „Най-достъпна европейска столица“ на TripAdvisor. За да поставим нещата в конкретни измерения, докато учат в София, студентите могат лесно да живеят с по 25 долара на ден (в които са включени настаняване и храна). Любопитен факт: Столицата на България е единственото място в Европа, където точно в центъра на града можете да видите християнски православен храм, католическа катедрала, синагога и джамия, образуващи правоъгълник на толерантноста, който заема площ от по-малко от  100 кв. м. 

4. С наистина антентичен дух 

Ако сте от типа пътници, които отиват в чужбина с надеждата да открият най-автентичния дух на мястото, което посещават, и да се потопят в местния климат, то тогава добре дошли в България. Автентичността е нещо, от което България има много – за добро или лошо. Някои го определят го като вълнуващо, други – не чак толкова. Така или иначе, навигацията през страна като България, чийто език е славянски, а азбуката е Кирилица, може да бъде предизвикателство. Така че напишете си домашното, преди да напуснете дома. Вземете си речника, карта, научете няколко думи и не забравяйте да опаковате най-добрите си обноски. Автентичността ви очаква, веднага след като стъпите в София. Когато загубите пътя (което е ясно, че ще се случи) просто помолете за помощ. Българите са известни със своето гостоприемство и желание да подадат ръка. И въпреки че не говорят английски, ще се уверят, че са ви упътили правилно, дори и ако се наложи да ви заведат лично. Любопитен факт: България е дала на света една от най-широко използваните азбуки днес - Кирилицата. 

3. Красива и пълна с природни чудеса 

Подобна по размер на щата Тенеси, България не е огромна страна от гледна точка на физическото пространство. И все пак, нека това не ви заблуждава - размерът няма значение, когато става въпрос за красива природа и природни чудеса. От ароматно розово масло през минерални води с лечебни свойства до уникални скални образувания – тази по-скоро малка страна е пълна с природни чудеса. Някои от най-спиращите дъха гледки са извън най-големите градски центрове, в живописните градове и села, уютно сгушени дълбоко в Родопите, Балкана, Рила и Пирин. Розовата долина, крепостта Белоградчик, минералните бани на Хисар, винарните на Мелник, Царевец и Велико Търново – списъкът е дълъг. Интересен факт: Цената за един килограм чисто българското розово масло, което е важен компонент в света на парфюмерийната промишленост, е равна на цената на златото. Нещо повече, трябват три и половина тона розови листенца от Rosa Damascena, отглеждани в българската Розова долина, за да се извлечете един килограм "течно злато".

Прочети още тук!

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
pfuu
02 август 2015 | 21:56

Не че нещо, но София не е най-старият град в родината ни.

02 август 2015 | 17:38

Това превод от най-некадърно написания американски пътеводител за Европа ли е???

02 август 2015 | 14:34

Това беше много хубаво!

p e c h e l i o n l i n e. o v o . b g
02 август 2015 | 14:18

ПЕЧЕЛЕТЕ ПАРИ ОТ НАЙ-ДОБРИТЕ САЙТОВЕ (СТРАНИЦИТЕ СА ОБНОВЕНИ) САМО И ЕДИНСТВЕНО КАТО ПОТРЕБИТЕЛИ, КАКВИТО СТЕ НА ФЕЙСБУК, НО ОТ ТАМ НЕ ВИ ЗАПЛАЩАТ. ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ И ДОКАЗАТЕЛСТВА ПОСЕТЕТЕ ПОСОЧЕНИЯ САЙТ ЧРЕЗ ГУГЪЛ----------------------->p e c h e l i o n l i n e. o v o . b g