Пием все по-малко уиски

Няма как да поднесем лесно тази новина и сами разбирате, че ситуацията е доста притеснителна. Според световната алкохолна организация, има такава, консумацията на уиски е намаляла драстично през 2017 година. Според проучването, миналата година са били произведени 37.7 милиона литра уиски по това време, а тази година продаденото количество е с един милион по-малко. Разбираме напълно, че мнозина са майстори под прикритие на алкохолните преживявания, ала това не означава, че някой се е отказал от пиенето!

Това е първото притеснение, а второто е, че не можем да открием този милион бутилки, за които говорихме. Наблюдението показва, че уискито започва да се смята за питието на по-възрастните другари, но освен това се наблюдава и сериозно повишение на таксите във Великобритания. Производителите отдавна се надяват, че правителството ще бъде по-милостиво към шотландските духове в бутилка, които и без друго срещат сериозен данъчен отпор. Митото се е повишило до 3.9%, което практически повишава с 80% производствената цена на всяка бутилка. С други думи, проблемът не е в малкото пиене, а в цената. Важното в този случай е, че желанието го има! Благодарение на всичко това, просто е възможно да останем и без уиски, ако началството откаже да закупи!

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари

Все още няма коментари!