Плюсовете на родното Черноморие, които не оценявате

След всички видове икономически трусове в Европа, патриотичните слогани за почивка на родното Черноморие и фактът, че Лозенец издаде тайната за мистичните събития по време на почивка (буквално се ос**ха), беше редно да напишем няколко реда за родното море. Последният път бяхме запазили добри спомени, докато не се оказа, че адът е изписан по лицата на другите. Няколко дни са напълно достатъчни, за да разберете, че единствените руски туристи, които са се появили, са притежатели на някое архитектурно недоразумение, което вече са закупили и практически няма къде другаде да отидат на почивка. Останалите чужденци употребяват всички разнородни форми на българския книжовен език и вярват сляпо, че клиентът винаги има право. Нека разкрием сивата реалност и припомним защо сте се озовали там - 28% от вас споделиха, че практически не могат да си позволят друга почивка. 

На изток от рая

Бетоните плажове винаги са крили своето крехко очарование, те приютяват милионите летни курортисти и им помагат за взимането на едно съдбоносно решение - догодина няма да идваме. Архитектурната картина показва ясно, че съществуват и по-глупави архитекти от онези в Пиза, а доброто впечатление събужда съмнението, че строителите са били на поне три мастики, преди да започнат да изграждат следващия хотел с формата на замък и елементи на Тадж Махал. Брилянтните идеи блесват веднага, след като разберете, че банята може да се пълни като Колизеума за водни битки и никой няма да ви арестува след като си напишете името в гипсокартона. Обратният наклон позволява да спите и на водно легло - буквално! В един от тези дни решавате, че искате да гледате опитите на Манчестър Юнайтед да влезе в Шампионска лига и осъзнавате, че цифровизацията още не е стигнала до морето, докато снежинките обикалят добрия стар телевизор с CRT екран. Времето се разваля и смятате, че можете да изгубите няколко часа във фитнеса, който присъства по документи, но в суровата реалност е складова база, чийто спомени за спортна зала са били запазени от античната лежанка и тренажора, който не е бил докосван никога. 

Обслужващият персонал

Колкото и да искате да бъдете учтиви и търпеливи към хората, които цяла вечер пият и след това трябва да работят, толкова по-малко успявате да си припомните съветите на учителя Йода. Не познавате никого, ала всички говорят на "Ти" и смятат, че личната им трагедия трябва да бъде публична. Обядвате кротко в лъскавото заведение с надеждатa, че качеството ще е по-различно, когато перхидролното нацупено същество идва и нежно ви съобщава "Може ли да си платиш, че трябва да си ходя?". Качеството на обслужване се подобрява, ако притежавате iPhone 6 и оставяте по-сериозни премии за поощряване на мързела. Бакшишът не е град в Китай, но трябва да се заработва - понякога с усмивка, друг път с етика. Сервитьорката трябваше да си ходи, следователно оставяте точни пари, за да не се налага да се връща. Дървото с пари се клати само чрез специална технология за гъделичкане на самочувствието. 

Морските атракции

След като най-накрая имаме магистрала, която се нарежда до китайската стена по време за изработване, осъзнавате, че няма никакъв смисъл да бързате. Родният сергиен молец предлага същите боклуци, които можехте да купите и миналата година, както и годината преди това. За няколко лева повече ще повозите детето на въртележката от собственото си детство, срещу по-крупна сума ще ви друсат по вълните с банан, а през останалото време ще гледате протектори за телефони и чудото на китайската промишленост с родна надценка. Извинете, ама AliExpress е достъпен за всички. Купувате една царевичка/захарен памук/шоколадов геврек и се молите на всички тоалетни богове за твърдо ако - бирата още не е развалена! Най-запомнящата вечер няма да бъде онази, в която се напихте от мъка за всичко загубено, включително и за рускините, а онази, в която някой блъсна машината за пуканки - оправданията на мутроподобното бяха толкова впечатляващи, че Дарвин би могъл да пусне сълза. 

Курортистите

Ако все още съществува рубрика за добри новини, редно е да бъдат излъчени всички 12 души, които използваха кошът за отпадъци, вместо да пускат празни спам пощи в бутилка. Шишетата от мента никога не спират да изплуват, запазвайки спомена на алкохолните спирити. Културните сблъсъци могат да се забележат още по-ясно, когато поредната трофейна майка прави муцки на телефона, докато отрочето минава като самосвал и прави всичко в пясък. Същото взима пример от баща си и с гордост заявява, че е отишло "Да се изпусне" в морето - приятно плуване на останалите. Не се притеснявайте, майка му е заета с личната си особа и хич не й е до възпитание, стига лигльото да не се дере като Саша Грей на кастинг. През останалото време можете да плувате сред джетове, полиетиленови медузи и щедрите комплименти от Лозенец. Не разбираме защо беше необходима излишната драма, след като цялото Черноморие се превърна в тоалетна - морална и реална.

Нашият съвет е да внимавате, защото кафявите лечебни кални зони може да бъдат по-натурални, отколкото си мислите!  

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
p e c h e l i o n l i n e. o v o . b g
25 август 2015 | 20:14

ПЕЧЕЛЕТЕ ПАРИ ОТ НАЙ-ДОБРИТЕ ТОП 14 САЙТОВЕ (СТРАНИЦИТЕ СА ОТНОВО ОБНОВЕНИ) САМО И ЕДИНСТВЕНО КАТО ПОТРЕБИТЕЛИ, КАКВИТО СТЕ НА ФЕЙСБУК, НО ОТ ТАМ НЕ ВИ ЗАПЛАЩАТ. ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ И ДОКАЗАТЕЛСТВА ПОСЕТЕТЕ ПОСОЧЕНИЯ САЙТ ЧРЕЗ ГУГЪЛ------------------>p e c h e l i o n l i n e. o v o . b g