Порция картофки, моля!
 

Учени са установили защо най-обичаната храна за всички времена си остават пържените картофки, съобщава английският вестник The Sun.

 

Те са стигнали до извода, че пържените картофки не миришат само на пържени картофки, но и на масло, лук, сол и подправки и затова са толкова вкусни.

 

Проучването е направено от университета в Лийдс в дружеството на картофопроизводителите специално за националната седмица на пържения картоф.

 

Учените са установили, че занаятчиите нарочно слагат някакви тайни съставки, за да подмамват по този начин чрез миризмата апетита на хората.

 

В някои от изследваните чипсове те са открили до 9 различни вида съставки, а в един от тях дори открили три вида масло, едното от които било на какаова основа.

Още по темата

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари

Все още няма коментари!