Предизвикателствата на работното място са полезни

Хората с много повече изисквания на работното място са предпазени от деменция. Откриването на нови предизвикателства и постоянното натоварване ще доведат до много по-вярна памет с напредването на възрастта, за разлика от хората, които вършат една и съща работа през по-голямата част от времето. Д-р Франциска от университета в Лайпциг смята, че работното място може да натоварва, но и да влияе много повече на ума и здравето, отколкото образователната система, за която се смята, че развива човек. 

Образователната система често може да доведе именно до деменция, но работното място доказва, че влия положително на човек и повишава дълготрайната памет. Такива подобрения могат да се наблюдават често при лекарите, адвокатите, архитектите и учителите, а говоренето на втори език ще даде допълнителни 5 години. Невролозите доказали тезата като поканили 1054 души на 75-годишна възраст. Те провели редица тестове и ги предизвикали на различни игри за тестване на дълготрайната памет и се оказало, че изненадата липсва. Хората с повече задължения и по-вълнуващи професии са успели да дадат най-добрите резултати, за разлика от останалите. По тази причина е препоръчително да напуснете скучната работа и да потърсите ново предизвикателство. 

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари

Все още няма коментари!