Признаци, че жената е вещица

Всяко общество е обречено да вярва в новите градски легенди, световни конспирации и дори модерно вещерство. Фактът, че всеки ден можете да попаднете на гадателки, които ще ви кажат какво е вашето бъдеще (дори и след като ще дойде неизбежно) означава, че светът по никакъв начин не се е променил - абсурдите просто идват по-бързо благодарение на интернет. Разхождайки се из мрежата, попаднахме на пост в Reddit, където читател се опитва да разбере дали неговата жена не е вещица. Веднага му обяснихме, че щом се съмнява в нея, значи има нещо нередно, а и тъщата винаги може да бъде по-подозрителна. Интересното е, че можете да откриете достатъчно адекватни тестове, с които да разберете дали вашата партньорка не е запозната с черното изкуство. И ние сме чели "Хари Потър"! Всички съмнения могат да бъдат проверени в краткия тест със сертификат от Дъмбълдор. 

Всяка вещица е жена

Доказателството идва от средните векове, когато всяка съпруга може да бъде обвинена във вещерство, когато съпругът не иска да се сбогува с половината си имущество - сякаш някой ще им го даде през средните векове. В средните векове се вярвало, че жената е по-грешна от мъжа, следователно ще бъде и уязвима от дяволските изкушения. Щом жената е грешна, тя със сигурност боготвори дявола и евентуално има влечения към Тони Стораро. Средните векове определено са били справедливи! 

Бедната жена

Човечеството има впечатляваща логика. Бедните хора и бездомниците най-често били обвинявани във вещерство, защото обикаляли от къща на къща, за да просят. Сара Гуд била обесена през 1692-ра година, защото имала много нужда от храна и все пак трябвало да оцелее. Никъде не е казано, че е използвала магия или е призовала демони. Очевидно е била досадна и заклеймена като вещица. Поздравления за човечеството! 

Богатата жена

Сериозно, не се шегуваме, това са истински случаи! Ако една жена забогатее, но няма мъж до себе си, тогава със сигурност е използвала дяволски сили и вещерство, за да спечели състоянието си. Същата ще бъде изолирана от обществото и изпратена на съд. Повечето били обесвани, но можели да се разминат с грубата вратовръзка, ако оставят богатството си и напуснат града. За периода 1620-1725 година, заможните жени се отказвали от парите си, за да могат да напуснат необезпокоявани. Масачузетс стават известни с техните драконови мерки против магията. 

Жената без приятели, както и жената с приятели

Всяка жена, която се разхождала сама по улиците, се смятала за поклонник на сатаната. Щом е поклонник, значи разполага и с магически сили, следователно знаете как ще завърши тази история. 

Обвинението във вещерство

Благодарение на факта, че всеки може да обвинява, мнозина са попадали в затвора по обвинение за вещерство. Тук сме длъжни да кажем, че и мъжете са попадали в тази категория. Тогава все още са липсвали мобилни телефони, с които да заснемеш милото, докато лети на метла и всяка дума е минавала за чиста монета. Познайте какво се е случвало с жената, която реши да спори с мъж. 

Помощник при раждането

Църквата никога не е харесвала хората, които познават билките и човешката анатомия. Всеки грешник, който можел да асистира по време на раждането, се смятал за нечист и следователно можел много бързо да бъде обвинен.

Многодетна или бездетна

... и в двата случая е вещица. Логиката е, че всяка жена с много деца има обладана утроба - обратното също важи с пълна сила. 

Бенката

Тя била знак на дявола и бездомните кучета и котки смучели кръвта на вещицата от нея. Няма да ви казваме какви вещери сме в този случай. 

Непослушните деца

Средните векове са били доста интересно време. Ако едно дете иска да пропусне наказанието и пердаха, то много лесно може да обяви родителите си за вещери. Процедурата не е особено трудна, защото се намира духовник, който да я изслуша и след това да издаде присъдата. 

Самотната майка

Нека кажем, че средните векове не са били особено благоприятни за самотните родители. Всяка самотна майка се смятала за вещица, защото няма по-голяма магия от това да родиш, без да има участие на мъж. Участие е имало, просто никой не искал да си признае, че е изневерил на съпругата си. 

Изнасилената жена

Ето един случай, в който признаваме, че човешката цивилизация е била толкова сбъркана, че Майли Сайръс ни се струва като ангел. Изнасилената жена най-често получавала етикета "вещица", защото се смятало, че е изкушила насилника. Разбира се, дяволската връзка се правила моментално и жертвата нямала право дори да поживее още 9 месеца, защото се смятало, че носи детето на сатаната. 

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари

Все още няма коментари!