Призрачните аномалии, които може да бъдат обяснени

Духовете винаги са били актуална тема за разговор. Паранормалните явления винаги се озовават в книги и филми. Около 37% американци вярват в къщи с духове, а цели 45% вярват в призраци. Има ли научно обяснение за съществуването на духовете? Провери защо можеш да виждаш духовете и други подобни същества.

Мозъкът

Всяка година има стотици хора, които казват, че са виждали духове. Много от свидетелите споделят, че са виждали сенчестите фигури с крайчеца на окото си. Те изчезват, когато фокусираш погледа си върху тях. Някои вярват, че демоните са астрални тела, които пътуват във времето. Швейцарските учени са използвали електрически импулси, за да стимулират мозъчната кора на епилептик. Пациентът започнал да казва, че вижда същество, което копира всяко нейно действие. Подобна манипулация с електрически импулси върху онази част от мозъка, която отговаря за възприемането на аз-а и другите е в основата на много изследвания. Учените се опитват да открият лекарство против шизофрения и вярват, че точно тази част от мозъка е виновна за отклоненията. 

Дъските Уиджа

Това са онези пособия, с които можеш да говориш с духове. С тях се свързваш и задаваш въпроси с "Да." и "Не.". Хората поставят ръце върху показалеца и духът започва да си говори с тях. Движението върху тези дъски е изследвано от Майкъл Фарадей. Той го нарича "идеомоторен ефект". Когато силата на предположението започне да движе мускулите на тялото подсъзнателно, тогава стават чудесата в тази игра. В подобно изследване участвали четирима скептици. На първите двама е казано, че "духът" ще отговори положително, а на другите двама - отрицателно. Показалецът не помръднал от стартовата си точка. Следователно става така, че нашите мускули се движат сами, а не се свързваме с духовете.

Призраците

Вик Тенди е виждал духове. Те се появили в неговата лаборатория. Човекът се притеснил много и решил, че работното място е обитавано. Неговото най-интересно откритие идва с преместването на меча (подарък от колеги) в менгеме, за да установи, че вибрира. Вик се изправил срещу инфразвук, който никога не е забелязвал. Човек чува звуци до 20 000 Херца, а под тази честота не можем да ги чуем, но можем да ги усещаме. Най-често регистрираме тези звукови вълни със стомаха си(така наречените "пеперудки в стомаха", според жените).

Те могат да бъдат регистрирани от нас като позитивна енергия или негативна. Правилната честота може да създаде чувство на паника. Вик разбрал, че мечът трепти, а в лабораторията има инсталиран нов охладителен вентилатор. Той работил на 19 Херца. Очите също могат да се влияят от звукови вълни, а точно тези са успели да създадат картини, които изследователят не е очаквал. Вентилаторът бил изключен и призраците изчезнали. Вибрациите може да бъдат отговорни и за други подобни паранормални активности. При изследването на подземни градове, учените откриват инфразвук, който идва от повърхността (най-често от автомобилите над него). 

Медитацията

Изчистваш съзнанието си и се свързваш с нов вид енергия. Всички духовни пътешествиници се опитват да открият древните духове, а някои дори казват, че са обладани от такива. Дали това наистина е възможно? Има много хора, които наистина твърдят, че могат да се свържат с духове и дори да говорят с тях. Какво точно се случва? Когато изчистиш ума си от всички всекидневни проблеми, най-разнообразни идеи започват да изскачат в съзнанието ти, някои идват с картинки, а други с лица на хора. Сънищата също могат да се класифицират в тази сфера, а не трябва да забравяме и всички вдъхновения, които получаваш. Когато започнат да стават толкова много, мозъкът вече работи извънредно и означава, че трябва да си починеш. При всички положения не си станал джедаи! 

Студеният въздух

Кои бяха необходимите изисквания, за да си сигурен, че виждаш призраци? В "Supernatural" беше поставен и студеният въздух. Влизаш в обитаваната къща и усещаш студеното течение. Ако се преместиш с няколко крачки, температурата става отново нормална. Това е "студената точка" и най-често се използва за наличието на призраци. Призраците се оформят от тънкия въздух и събират енергия от всичко, което можеш да си представиш.

Учените, които са изследвали подобни аномалии, имат друго обяснение за този казус. Те усещат студените потоци, които най-често идват с редица въздушни потоци от счупени прозорци или комини. Дори и в перфектната среда, студените точки могат да съществуват. Всеки предмет има собствена температура. Знаеш, че топлият въздух се издига нагоре, а студеният надолу. Въртеливото движение създава усещането на студ, което най-често се използва като оправдание за съществуването на 

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
06 октомври 2013 | 15:46

Чуваме честоти между 20 и 20 000 Хц(теоретично. На практика, диапазонът е по-малък, в зависимост от индивида и особено от неговата възраст). Изпуснали сте малка част от текста в статията си, която променя цялото му значение.

на
05 октомври 2013 | 22:18

съществуването на... тази статия е 'малко' недовършена. и да не кажа безмислена.

Фото Редактор
05 октомври 2013 | 14:04

photo-edit.vpramatarov.eu - Сайтът Фото Редактор Ви предоставя възможност да редактирате вашите любими снимки, без да трябва да имате знания или умения по сложни програми като Photoshop, Corel Draw или GIMP!

Печели Пари Онлайн
05 октомври 2013 | 13:56

ПЕЧЕЛЕТЕ ПАРИ ОТ ТОП 15 НА НАЙ-ДОБРИТЕ САЙТОВЕ САМО И ЕДИНСТВЕНО КАТО ПОТРЕБИТЕЛИ, КАКВИТО СТЕ НА ФЕЙСБУК, НО ОТ ТАМ НЕ ВИ ЗАПЛАЩАТ ЗА ТОВА. ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ И ДОКАЗАТЕЛСТВА ПОСЕТЕТЕ ПОСОЧЕНИЯ САЙТ ЧРЕЗ ГУГЪЛ-------->p e c h e l i o n l i n e. o v o . b g