Професиите, които убиват

Работата, която вършите всеки ден и на която разчитате, за да получите заплата в края на месеца може би и убива. Вижте кои професии са най-опасни за вашето здраве. След години на практикуване тези професии разрушават вашето тяло: 


10. Банкери 

Филмите като „Вълка от Уолстрийт“ показват банкерите и финансистите като богаташи, които знаят как да се забавляват. Не винаги, обаче, животът им е такъв. Повечето хора в тази сфера работят 80-часова работна седмица, никога не си лягат преди полунощ. Дълготрайният ефект за здравето от луд график не е много добър. 

9. Фермери 

Фермерският труд не е лек. Тези хора са постоянно изложени на опасността от химикали, които се ползват за продукцията. Според изследване на Американския институт за изследване на рака сред фермерите има повече случаи на левкемия, рак на стомаха, неходжкинова лимфома, отколкото при които и да е други професии. 

8. Строителни работници 

Сигурно си помислихте за трудови инциденти, падания, счупвания. Всъщност повече строителни работници са убити от вдишване от азбест, отколкото от падания. Азбестът е „тих убиец“, защото ефектът от него се появата след време. При вдишването на фини частици азбест, прашинки от тях остават в белите дробове. В следващите 20-40 години те предизвикват възпаления и нараняват белите дробове. Така се предизвиква рядката форма на рак не белия дроб, която го унищожава.

Виж останалите тук!

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари

Все още няма коментари!