Прогнозите на Бил Гейтс се сбъднаха

Бил Гейтс неслучайно е най-богатият човек в света. Неговата прозорливост, свързана с технологиите, е емблематична и си проличава още в началните години на бурния ръст на интернет. Ето някои изключително точни прогнози на Гейтс за бъдещето в технологиите, направени в книгата му Business @ the Speed of Thought (Бизнес със скоростта на мисълта) през 1999 година, които са плашещо точни.

1. Сайтове за сравнение на цените 

„Ще бъдат развити автоматизирани услуги за сравняване на цените, позволяващи на потребителите да сравняват цените на стоките в няколко сайта едновременно, което ще направи излишно търсенето на най-ниските цени в индустриите“. Каква е реалността: Лесно може да се потърси и сравни цената на даден продукт в сайтове като Google или Amazon, като са налице и редица други сайтове за директно сравняване на цените на различни групи продукти.

2. Мобилни устройства 

„Хората ще носят малки устройства, които ще им позволяват непрекъснато да са във връзка с други хора и да правят електронен бизнес, независимо от местоположението си. Те ще могат да четат новини, да проверяват за полети и да получават всякаква друга информация, като такава за финансовите пазари, например, както и всякакви други неща.“ Каква е реалността: Смартфони, смартчасовници, смартгривни и всякакъв друг вид „умни устройства“.

3. Плащане в реално време и онлайн, по-добри здравни грижи чрез ползване на глобалната мрежа 

„Хората ще плащат своите сметки, ще се грижат за своите финанси и ще комуникират със своите доктори онлайн“. Каква е реалността: Всичко това е факт, като вече можем да плащаме с мобилните си устройства. Интернет все още не е променил в такава степен здравната система, но има сериозни наченки това да се случи в близко бъдеще.

Прочети още тук!

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
Печели Пари
01 май 2015 | 16:10

ПЕЧЕЛЕТЕ ПАРИ ОТ ТОП 14(ОБНОВЕН СПИСЪК) НА НАЙ-ДОБРИТЕ САЙТОВЕ С НАД 60 000 ПОСЕЩЕНИЯ САМО И ЕДИНСТВЕНО КАТО ПОТРЕБИТЕЛИ, КАКВИТО СТЕ НА ФЕЙСБУК, НО ОТ ТАМ НЕ ВИ ЗАПЛАЩАТ. ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ И ДОКАЗАТЕЛСТВА ПОСЕТЕТЕ ПОСОЧЕНИЯ САЙТ ЧРЕЗ ГУГЪЛ----------------------->p e c h e l i o n l i n e. o v o . b g