С какво канадците изумяват гостите си

Канада има население от 35 млн. души и е една от най-развитите икономически страни в света. С какво свързвате Канада? Може би с кленовия сироп, с добрите отбори по хокей или пък със Селин Дион? Вижте няколко неща в Канада, които шокират чужденците: 

1. Млякото в торбички 

За българите това не е толкова странно, защото преди години у нас млякото се продаваше така. За много други нации обаче е. Американците дори не могат да повярват, че това е възможно. Тези торбички от по 1 литър се продават в районите на Квебек и Онтарио. Методът за пакетиране е внесен в Канада от DuPont през 1967 година, като идеята е взаимстване от Европа. Преди това млякото се продавало в стъклени бутилки, които били много по-тежки. 

2. Eh? 

Това възклицание се ползва много в Централна Канада и може да значи различни неща, в зависимост от това в какво изречение го поставяме. То може да е извинение, възклицания, да показва съгласие или пък несъгласие. 

3. Внимание, лос! 

По шосетата често се срещат знаци „Внимание: лос на пътя“. Тези животни тежат средно 400 кг за мъжките и 350 кг за женските. Сблъсък с лос може да бъде фатален не само за животното, но и за хората в автомобила. То е нещо като да се блъснеш в тухлена стена. Видите ли този знак – намалете скоростта.

Прочетете още тук!

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
Печели Пари
27 февруари 2015 | 18:15

ПЕЧЕЛЕТЕ ПАРИ ОТ ТОП 15 НА НАЙ-ДОБРИТЕ САЙТОВЕ САМО И ЕДИНСТВЕНО КАТО ПОТРЕБИТЕЛИ, КАКВИТО СТЕ НА ФЕЙСБУК, НО ОТ ТАМ НЕ ВИ ЗАПЛАЩАТ. ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ И ДОКАЗАТЕЛСТВА ПОСЕТЕТЕ ПОСОЧЕНИЯ САЙТ ЧРЕЗ ГУГЪЛ С 57000 ПОСЕЩЕНИЯ НА РАЗЛИЧНИТЕ МУ СТРАНИЦИ---->p e c h e l i o n l i n e. o v o . b g