С какво разполага руската военна индустрия

Скорошните военни действия показват някои сериозни рискове от страна на великите сили. Свалянето на руски пътнически самолет, военните действия срещу руски боен самолет, който може да е навлязъл или да не е навлязъл в територията на Турция - наистина подозираме, че никога няма да знаем какво се е случило, са само малка част от евентуалните предшественици, които биха могли да събудят отдавна очакваната Трета Световна война. Казваме отдавна чакана, защото военните критици отдавна заявяват, че настоящото време е просто преход между един нов световен конфликт. В такива моменти сме длъжни да припомним думите на един много мъдър човек, който по една или друга причина е успял да напомни на човечеството, че Земята няма да се справи с още един конфликт:

"Не зная с какви оръжия ще се води Третата световна война, но знам, че Четвъртата ще се води с тояги и камъни." - Албърт Айнщайн

И както сами се досещате, всеки военен конфликт започва със сериозни залитания между двете най-велики военни сили - САЩ и Русия. Ако някога сте попадали на трудовете на Том Кланси или сте гледали "Сумата от всички страхове", тогава си спомняте и гениалната идея на един от злодеите "Голямата грешка на Хитлер е, че е водил война с Русия и Германия, вместо да ги накара да се сражават едни срещу други.". Ако това време настъпи, краят на света наистина ще бъде по-близо, отколкото си мислим. Дори една предстояща студена война може да промени изцяло човешката история. Източният претендент отдавна напредва във въоръжаването си и инвестициите в нови и по-зловещи изобретения, които биха сложили моментално край на всички конфликти. За разлика от САЩ, Русия разполага с достатъчно атомно оръжие, с което би могла да заличи света повече от 100 пъти. И това не е всичко, руската военна индустрия може да предложи много повече от атомна бомба. Вижте с какво още биха могли да изненадат тук:

1. Новата атомна подводница

Подводните войни винаги са били предизвикателство за всяка военна сила. Докато пишем тези редове, Русия изработва и завършва своята четвърта генерация атомни подводници и одобрява проектите на 5-тото поколение, което ще бъде много добре подготвено за всякакви ситуации. Подводните кораби ще комуникират, чрез дронове, ще разполагат с роботизирани технологии за определени задачи и ще работят с атомен реактор. Нека не забравяме, че по-неофициални данни Курск е успяла да прати в нокаут цели две подводници, преди да легне на морското дъно, ала това е един много конспиративен случай, за който се е писало много. 

2. Свръхзвукови ракети

Дори и до този момент да са смятани за провал, инженерите смятат, че Yu-71 имат сериозен потенциал и могат да достигнат скорост от 11 200 км/ч за поразяването на въздушни цели. САЩ също разполага със свръхзвукова програма, но до този момент става ясно, че Русия се опитва да постигне скоростта с атомно оръжие. С общи усилия с Индия, Русия разработва и свръхзвукова ракета BrahMos II. 

3. Свръхзвуков тежък бомбардировач

PAK-DA ще може да изминава разстояние от 12 000 километра и ще носи около 30 тона бомби. Според военните критици, това е огромна стъпка назад, защото плановете за свръхзвуков бомбардировач, но с този подобрен радиус, изстребителя може да се доближи изключително бързо до цели като самолетоносачи и други наземни цели. 

4. Изключване на комуникациите

Нова електронна система за заглушаване ще позволи на Русия да заглуши всички комуникацията на всички доближаващи сили. Това означава, че няма да има никаква връзка с ракети, кораби и всякакви други бързи машини за поразяване. Руските военни инженери споделят, че успешно са успели да заглушат връзката на някои самолети и кораби и смятат, че могат смело да използват тази система за заглушаване на защити по време на нападение. 

5. Новата ПВО отбрана

До този момент се смята, че Русия използва система S-300, но разработва спокойно и системата S-500, която ще може да се справя с 5-10 балистични ракети и спокойно ще може да неутрализира сателити в ниска орбита. Най-важното е, че новата система ще бъде мобилна и много бърза, за да избегнне евентуалните контра атаки! 

6. Лазери

До този момент Русия твърди, че лазерната й система е напълно еквивалентна на американската. Цялата информация е дълбоко засекретена, но ако това е вярно, системата ще може спокойно да неутрализира вражески машини, дронове и кораби - пълната военна система на противника. 

7. Екраноплан

Преди време бяхме споделяли за един много иновативен инструмент за бързо предвижване на военни единици от една точка до друга за кратко време. Екранопланът на руснаците е доста остаряла система, която никога не се развива или поне ние си мислим така. Машината е произведена така, че да се движи на метър от водната повърхност, пропускайки всички видове мини, както и да е толкова ниско, че нито един радар да не може да я засече. По време на една от всички визити, Горбачов споделя, че ако САЩ го подразни, може до няколко часа да се справя в руски военни на американска земя. Можете да разгледате доста снимки на изоставен проект тук.

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
26 ноември 2015 | 09:52

Баси тъпака, срал тази статия!

26 ноември 2015 | 06:37

Vie ne ste realisti.Ako amerikancite ne gi beshe strah ot Rusiya ,dosega da sa napravili taka che nyakoi po glupav ot tyah ,da euzh pricinata. Na vsichki e yasno che ako ima voina ,edva li shte ima pobediteli. Zatova amerikancite ,izpolvaiki voenno lubcite ,imashi merak da zavladeyat ,kolkoto se mozhe narodi .Zatova e tova nahluvane na bezhanci i teroristi v Evropa; Da ne zabravyame napisanoto ot,,Dzhordzzh Fridman/politolg i prtezhavasht CHastna razuznavatelna ....toi pishe ,,Boino destvie Ukraina,celta e ES i Rusiya,,.pomislete dobre koi drazni .

Кат си пееш Пенке-ле, кой ли те слуша?
25 ноември 2015 | 18:14

Какво се разбира от тази статия, че когато някой изпитва страх, надува перушината и кряска силно - дано другите се уплашат... Путин един невъзпитан квартален хулиган, чиято цел е да докаже, че може да бие другите деца от махалата... Дори и с цената на Трета световна война... Да видим до къде ще стигне... Ако му позволят... Той вече съвсем се опитла в обърканите си ходове от ден за ден.

25 ноември 2015 | 17:16

бай...
25 ноември 2015 | 15:45

Кой некадърник е превел тази новина? Оставил си е пръстите... Дайте оригинала поне да разберем нещо. Редактор няма ли този сайт!?

Editor? Anyone?
25 ноември 2015 | 15:42

"Голямата грешка на Хитлер е, че е водил война с Русия и Германия, вместо да ги накара да се сражават едни срещу други."

Димитър
25 ноември 2015 | 15:41

Много некомпетентно написани глупости! Смятало се, че има С-300. Дори България има С-300 и още не сме ги унищожили! Руснаците имат и С-400, която няма аналог в света, както и прототипи на С-500, които ще могат да неутрализират цели на стотици километри височина. Да не говоря за останалите глупости в статията...