Селото, в което мъртвите се връщат (18+)

Животът на всеки човек много често се формира от родното му място. Никога не сме вярвали, че ще го кажем, но очевидно е и много важно къде ще умре човек. Сигурни сме, че нито един човек не би искал да бъде част от тази индонезийска традиция. 

Селяни от Индонезия имат един много странен ритуал, в който се изравят мъртвите, за да се облекат и почистят труповете. Събитието се случва в Тороджа, Индонезия на всеки 3 години. Страшното в този случай е, че няма прошка за нито един мъртвец и гледката наистина може да бъде невероятно наказание за туристите. Говорейки за туристи, такива наистина има! Мнозина отиват и описват изживяването като изключителен адреналин и снимка с "живите мъртви".

Селяните вярват, че от време на време духа трябва да се връща обратно в родното си място. Кадрите говорят сами за себе си, защото изкопаните трупове понякога са на повече от 50 години. Знаем, че сърбите все още правят екзорсизъм и забиват дървени колове в сърцата на починалите с надеждата, че никой няма да вампиряса.В България подобни практики не се удобряват и именно това ни прави малко по-спокойни. Дори и след като си отидете, шансовете да ви изкарат за семейни снимки е минимален!

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
одобряват
11 септември 2016 | 23:54

Се пише

одобряват
11 септември 2016 | 23:52

Се пише

smokeweed
11 септември 2016 | 16:18

Те че и запазени . Как така всички се мумфицират ?