Шефът, който се отказа от един милион долара

Най-добрият начин да спечелите лоялни служители е с увеличение на заплатата. Това не е тайна за никого, но прави изключително впечатление, когато видите един началник с различна гледна точка за света, икономиката и заплащането. 

Дан Прайс е решил, че ще се лиши от своята годишна заплата от милион долара, за да повиши всичките 120 служителя в своята фирма. Новата минимална годишна заплата в Gravity Payments ще бъде 70 000 долара, повишавайки се с цели 20 000 долара на година. Шефът на компанията започва да работи прeз 2004 година и смята, че е спечелил достатъчно, за да продължава да се възнаграждава с крупната сума. Неговото желание е да намали своята заплата с 80%, получавайки минималната от 70 000 долара.

В офиса на Дан работят 100 души и всички са твърде развълнувани, след като 30 от тях ще удвоят своите приходи за годината. Шефът споделя, че оценката му като C.E.O спрямо обикновения човек е абсурдна и желае да промени нещата в полза на своите служители. Компанията оперира с транзакции на стойност от 6.5 милиарда долара през миналата година, което е доста похвално, имайки предвид факта, че Дан започва всичко със своя брат от общежитието на университета. 

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
16 април 2015 | 19:23

Хайде, българи, няма ли да кажете браво на успешния бизнесмен? И шеф, който иска да сподели успеха си със своите служители?