Сложният живот на един странен милиардер

Миналата година, когато срещу Тай Уорнър се водеше дело за укриване на данъци, неговите адвокати обясняваха пред съдията за нещастното му детство. Критиците определиха това като крокодилски сълзи, а Уорнър бе осъден да плати солена глоба, да положи обществено полезен труд и получи пробация, но не и ефективна присъда.

Нова книга за основателя Ty Inc., която е най-големият производител на плюш в света, показва, че неговите адвокати не са преувеличавали и вероятно дори не са описали в детайли проблемния живот на Уорнър. Авторът на книгата Зак Бисонет определя детството на Уорнър като "тъжно" и "разбито." Неговата майка е параноиден шизофреник, която заплашвала сестра му с касапски нож.

Бащата на Уорнър, който го тормозел, бил толкова ужасен от факта, че синът му може да се забърка с погрешни хора, че го изпратил далече от семейния дом в частна военна академия. В книгата също така сестрата на Уорнър споделя, че той е подлаган на тормоз и в училище. Уорнър, който не е давал обстойно интервю от 1996 г., не е сътрудничил при написването на книгата. От Forbes изчисляват, че състоянието на Уорнър възлиза на 2.4 млрд. долара. През януари 2014 г. той получи две години пробация за укриването на данъци. Миналия май обвинението обжалва присъдата, като делото още не е приключило.

Прочетете още тук! 

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
...
12 април 2015 | 08:37

link ... :)