Служителите, които пропътуват хиляди километри на година

За какво най-много мрънка един служител на работното си място? За по-красиви колежки? Правото да пие на работното си място? Свобода да идва  и да си отива по всяко време? Колкото и да искаме да кажем, че това са основните желания, най-голяма страст се изпитва, когато дойде мечтаното повишение. Всички искат банковата им сметка да започне да прилича на мобилен телефон и без присъствието на запетайка, но светът е по-суров и знаем, че всеки взима точно толкова пари, че да може да се върне на следващия ден и да прави същото. Нека не забравяме и древната поговорка "Работи това, което обичаш и няма да имаш нито един работен ден!". Ето някои хора, които са толкова отдадени на професията си, че повишението е най-малкото, което трябва да получат:


Библиотекарят

Габриел Хорклер е директор на Библиотеката на Конгреса. Неговото любимо хоби е да гребе и плава с кану и всяка секунда от работното му време е отдадена именно на това. Преди 15 години, директорът забелязва, че реката и улицата до работното му място за успоредни и можел да избере между висене в трафика и гребане. До днес, мъжът започва своя ден с каране на колело до близкия парк и след това взима своето кану и тръгва на работа. Цялото пътешествие му отнема 90 минути и също така е дневната тренировка. Излишно е да казваме, че 71-годишният мъж е в отлична форма.


Манхатънските страсти

През 90-те години на миналия век, Беджамин Кийфър се записва в цирково училище и мечтае да прави сложни акробатични номера, да живее с дивите животни и да бъде безгрижен и щастлив. Мечтите се разминават леко и 33-годишният мъж решава да използва своето любимо средство от училище за преминаването на Манхатън. Кийфър смята, че метрото винаги е претъпкано, такситата са скъпи, а ходенето е скучно, но с колелото е много по-интересно!

Учителят

Абдул Малик има много интересен маршрут до работното си място. Той е учител в Малапурам, Индия и решил, че не може да лиши своите ученици от знания. През последните 20 години, той преминава дълбоката река, за да стигне до работното си място. Пътешествието му отнема 3 часа за разстояние от 12 километра. Веднъж стигнал до сушата, преподавателят се преоблича със сухи дрехи и влиза в сградата. 


Няма нужда от високи наеми

Лондон е твърде скъп град за абсолютно всеки, който не е успее да докарва прилични доходи. Наемите са безбожно скъпи, а покупката на жилище наистина е предизвикателство. Ето защо Сам Кукни решава, че няма смисъл да дава всичко спечелено за наем, след като може да лети със самолет от Барселона до Лондон. Неговият план влиза в действие през 2015 година и се изпълнява и до днес. Сам живее в центъра на Барселона и сутрин хваща нискобюджетните полети до Лондон, пристига на работното си място в 9 и 30 сутринта и спестява пари от пътешествието. Всеки полет му отнема около 5 часа и половина, но той успява да спи и в самолета, а понякога дори може да си работи от вкъщи. Пътешествията му костват 1424 долара на месец, а заедно със сметките харчи сумата от 2724 долара на месец - с около 878 долара, ако трябваше да живее в Лондон. Споменахме ли, че Барселона е много по-красив през зимата? 


Дългата разходка

Джеймс Робъртсън печели вниманието на Детройт, след като се оказва, че изминава разстоянието от 67,2 километра на ден. До това положение стига, след като колата му се чупи, а градският транспорт е твърде неудобен. Джеймс покрива смяната от 2 часа следобед до 10 часа вечерта и получава зашеметяващата сума от 10.55 долара на час. Отдадеността му е толкова голяма, че той е с най-малко закъснения от всички свои колеги. 19-годишният Еван Лийди вижда историята на мъжа и създава фонд за дарения в интернет, за да може да купи на човека скромна, но пък здрава машина.

Еван мечтаел за поне сумата от 5 000 долара, но вместо това успял да събере впечатляващите 300 000 долара. Най-голямата изненада дошла една седмица по-късно, след като директорът на Ford лично чул за своя служител. Фирмата веднага подарила нов Ford Taurus и изразила благодарност за дългите години на отдаденост и вярна служба в работата, която обича.


Далеч от града

Дейвид Гивънс от Калифорния е успял да спечели наградата за най-дълго пътешествие в САЩ. Той изминава разстоянието от 595,2 километра всеки ден, за да стигне до работното си място в Сан Хосе. На ден харчи 40 долара, на седмица 200 и по 800 на месец за бензин. 46-годишният електротехник предпочита да пътува толкова време до дома си, но да бъде далеч от всички градски напрежения. Дейвид притежава малка симпатична къща в планините близо до Марипоса.


Екстремната преподавателка

Елизабет Миранда е филипинска преподавателка, чието пътешествие до работното място е само 2-3 часа, но за всеки градски човек, маршрутът ще бъде препятствие от Survivior. Дамата трябва да прекоси 5 реки и да ходи доста дълго време, преди да стигне до своите любими ученици. Понеже няма време, а и Филипините не са особено приятно място за сама жена в дивото, преобличането рядко се случва и често уроците се преподават от една много мокра учителка. Нейният живот е в истинска опасност всеки ден, но тя не се отказва, защото учениците й дават достатъчно сила, за да се продължи да идва всеки ден на работа. Сигурно е приятно да имаш ученици, които се радват да те видят, а не да те набият, защото си дал домашна.

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари

Все още няма коментари!